Banja Luka

Stanivuković: Skupštini grada dato 100.000 KM, a nisu održali nijednu sjednicu

Stanivuković: Skupštini grada dato 100.000 KM, a nisu održali nijednu sjednicu
Foto: Nikolina Aleksić | Stanivuković:Odbornicima dato 100.000 KM, a nisu održali nijednu sjednicu

BANJALUKA - Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke danas je predao inicijativu za održavanje sjednice Skupštine grada Banjaluka, koja nije održana već dva mjeseca.

On je istakao da je danas 60. dan kako nema sjednice Skupštine grada.

"To je jedna tragedija rada Skupštine grada. Predsjednik Skupštine je čovjek koji mora da poštuje poslovnik, a koji kaže da se mora održati minimalno jedna sjednica u dva mjeseca. Prošla su dva mjeseca, a nije bilo niti jedne sjednice", rekao je Stanivuković.

Kako je kazao, 100 hiljada KM je za ova dva mjeseca otišlo za taj dio Skupštine, odnosno za naknade 31 odborniku i skupštinskom rukovodstvu, a da niko nije sjeo, glasao i sl.

"Nijedan regulacioni plan nije prošao skupštinsku proceduru. Ja podnosim inicijativu da u narednih 15 dana predsjednik Skupštine zakaže sjednicu, a ako on to ne uradi, ja ću je onda zakazati.

Oni kažu da je problem jer nema načelnika, a kako je mogla biti vanredna sjednica sa potpisnicima odjeljenja", kazao je Stanivuković.

Dodaje da su i plate koje dolaze iza ljeta ugrožene jer nema sjednice.

"Investitori čekaju, moramo rješavati imovinsko-pravne odnose za most u Česmi te mnoge druge stvari", naglasio je on.

Sveto Lazić, direktor "Akvane", istakao je da je bitno da se izglasa odluka za rad i spas ovog preduzeća.

"Pozivam na razum jer u krajnjem slučaju moramo staviti ključ u bravu. Nama svakodnevno stižu presude, a do 30. juna moramo isplatiti dugove prema jednom dobavljaču", rekao je Stanivuković.

Istakao je da su najosetljiviji radnici u preduzeću, jer je prestankom vanredne situacije prestala obaveze zdravstvenog sistema da im pruža zdravstvene usluge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije