Banja Luka

Starčevica na korak do izgradnje sportske dvorane

Starčevica na korak do izgradnje sportske dvorane
Foto: N.N. | Starčevica na korak do izgradnje sportske dvorane

BANJALUKA - Ukoliko ne bude žalbi na odluku o izvođaču radova, očekujemo da u toku februara počnu radovi na izgradnji sportske dvorane uz OŠ "Branko Radičević" u naselju Starčevica, potvrdio je za "Nezavisne" Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

On je istakao da je za Osnovnu školu "Branko Radičević", koja je najveća u gradu, ali i u RS, bilo otvaranje ponuda za izgradnju te je izvršeno rangiranje i odabran je izvođač radova.

"Nakon perioda žalbe, koji će trajati do 11 ili 12. februara, ukoliko vremenske prilike to dozvole, uvodimo izvođača u posao i počinju radovi na izgradnji sportske dvorane", rekao je Bilčar.

Dodao je da je vrijeme završetka nakon uvođenja izvođača radova oko šest mjeseci.

U izgradnju nove dvorane biće uloženo 850.000 KM.

Planirano je da dvoranu primarno koristi škola, ali u raspoloživim terminima biće dostupna za sportiste i klubove.

Prema projektu, dvorana će se prostirati na 1.125 metara kvadratnih. U centralnom dijelu planirani su sala za fizičko vaspitanje te prostorije za odlaganje sportskih rekvizita i svlačionice sa toaletima i tuševima.

Nataša Zrnić, direktorica OŠ "Branko Radičević", rekla je da je izgradnja nove fiskulturne sale od velikog značaja za ovu školu, jer učenici od prvog do petog razreda nemaju mogućnost pohađanja nastave fizičkog vaspitanja u zimskom periodu.

"Trenutno po dva puta mjesečno imamo pristup jednoj sali i tada dvije ili tri učiteljice odvedu svoja odjeljenja da održe časove fizičkog vaspitanja, tako da ćemo dosta dobiti izgradnjom nove sportske dvorane. Kada je lijepo vrijeme, djeca časove mogu održati u školskom dvorištu ili uz šetnju uz Vrbas sa učiteljicama", kazala je Zrnićeva i dodala da škola trenutno ima 1.814 učenika, raspoređenih u 71 odjeljenje.

Prošle godine Banjaluka je dobila još jednu sportsku dvoranu i to prenamjenom nekadašnjeg šoping-centra u Jevrejskoj ulici. Otvaranjem ove dvorane stvoreni su znatno bolji uslovi za djelovanje brojnih sportskih klubova, koji su ranije imali hronični problem sa organizacijom treninga.

Uporedo sa Starčevicom, u toku ove godine namjerava se izgradnja još jedne nove sportske dvorane, i to uz Osnovnu školu "Sveti Sava" na Laušu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije