Banja Luka

Stari društveni dom uskoro u novom ruhu

Stari društveni dom uskoro u novom ruhu
Foto: N.N. | Stari društveni dom uskoro u novom ruhu

Društveni dom u Zalužanima uskoro će dobiti novo ruho, u okviru projekta oživljavanja društvenih sadržaja u prigradskim naseljima i selima.

Nakon više prigradskih naselja, na red je došao i stari društveni dom u Zalužanima, u kojem djeluju brojna udruženja, među njima i lokalno kulturno-umjetničko društvo.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da će na ovom objektu biti zamijenjena kompletna stolarija, te da će djelimično biti obnovljena i unutrašnjost objekta, te da će za ove radove, koji bi trebalo da budu završeni za dva mjeseca, biti izdvojeno 45.000 KM.

"Cilj ovog projekta je da se stvore bolje uslovi za rad brojnih udruženja koja ovdje djeluju, te da se, između ostalog, uštedi i energija jer je sadašnji objekat energetski neefikasan", kazao je Radojičić.

Radivoje Šušnjar, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Zalužani, izrazio je zadovoljstvo zbog obnove društvenog doma, ističući da se u ovom prostoru održavaju brojni događaji od značaja za mještane.

U okviru ovog projekta, do sada je već obnovljeno ili izgrađeno više društvenih domova u prigradskim naseljima i selima.

Izgrađeni su tako novi društveni domovi u Ljubačevu i Krminama, u Krčmaricama je u izgradnji, a obnovljeni su društveni objekti u Mišinom Hanu, Verićima i Debeljacima.

Ovaj projekat će biti nastavljen i u ovoj godini obnovom više društvenih domova u naseljima u blizini grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije