Banja Luka

Stipendije dobila 1.192 banjalučka srednjoškolca

Stipendije dobila 1.192 banjalučka srednjoškolca
Foto: N.N. | Stipendije dobila 1.192 banjalučka srednjoškolca

BANJALUKA - U tekućoj školskoj godini grad Banjaluka će stipendirati 1.192 učenika srednjih škola i za ovu namjenu izdvojiće oko milion KM na godišnjem nivou.

Rekao je ovo u petak gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, nakon što je uručio privih 10 rješenja o dodjeli stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2017/2018. godinu.

Pojasnio je da se stipendije dodjeljuju po tri osnova - prvi je uspjeh u školi i to su najbolji učenici srednjih škola, drugi je stipendija prema socijalnom statusu i treći su deficitarna zanimanja.

"Mjeseči iznos stipendije za đake po osnovu uspjeha i socijalnom statusu iznosi 80 KM, dok stipendija za deficitarna zanimanja iznosi 160 KM", kazao je  Radojičić i dodao da je u toku konkurs za stipendiranje studenata.

Dajana Ćerketa, učenica četvrtog razreda Katoličkog srednjoškolskog centra, rekla je da učenicima stipendija mnogo znači i da je lijepo vidjeti da neko cijeni njihov trud i zalaganje.

"Stipendija je ujedno i dodatni motiv nama učenicima da još više učimo i proširujemo svoja znanja", dodala je Ćerketa.

Pravo na stipendiju po osnovu uspjeha u školi ostvarilo je 607 učenika, stipendiju prema socijalnom statusu dobiće 537 učenika, a stipendiju za deficitarna zanimanja 48.

Listu stipendista možete pogledati ovdje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije