Banja Luka

Stipendije za 1.355 srednjoškolaca u Banjaluci

Stipendije za 1.355 srednjoškolaca u Banjaluci
Foto: Grad Banjaluka/Aleksandar Čavić | Stipendije za 1.355 srednjoškolaca u Banjaluci
Nikolina Aleksić

BANJALUKA - Grad Banjaluka uručio je rješenja za 1.355 stipendije za školsku 2021/2022. godinu srednjoškolcima, a očekuje se da njihova isplata počne u decembru, kazao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Istakao je da grad Banjaluka nastavlja lijepu praksu, odnosno nagrađuje najbolje đake, između ostalog, po pitanju zanimanja koje je deficitarno i potrebno najvećem gradu u Republici Srpskoj.

"Ove stipendije se dodjeljuju po tri osnove, jedna je po uspjehu, druga po deficitarnosti zanimanja koje nam je potrebno i treća po socijalnoj kategoriji. Stipendije se kreću od 80 do 160 KM, u zavisnosti od  kategorija, a za šta grad redovno izdvaja sredstva", kazao je Stanivuković i dodao da očekuje da od decembra počne isplata za narednih deset mjeseci.

Sara Malbašić, učenica koja pohađa dvije škole, Muzičku i Medicinsku, zahvalila je gradu na podršci koju pružaju srednjoškolcima.

"Velika mi je čast biti ovdje i govoriti o našem školovanju i željama i poslušati savjete. Stipendija koju primam na osnovu uspjeha iznosi 80 KM, što mi veoma znači, jer s tim novcem mogu platiti kurs italijanskog jezika", rekla je Malbašićeva.

Kako je ranije najavljeno iz Gradske uprave, planirano je da u narednoj školskoj/akademskoj godini iz budžeta grada Banjaluka bude izdvojeno 1,6 miliona KM za učeničke i studentske stipendije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije