Banja Luka

Stiže voda u Bronzani Majdan

Stiže voda u Bronzani Majdan
Foto: Grad Banjaluka | Stiže voda u Bronzani Majdan
Nezavisne novine

BANJALUKA - U Bronzanom Majdanu počela je izgradnja dovodnog cjevovoda do rezervoara Crno vrelo, u dužini od 1,1 kilometar, kao i rezervoara zapremine 320 metara kubnih, saopštila je Gradska uprava Banjaluka.

"Nakon decenija čekanja, po okončanju radova na rezervoaru, biće riješeno pitanje vodosnabdijevanja kompletnog naselja, kao i visinskih zona koje do sada nisu imale vodu. Uz sve to, po završetku radova, biće stvoreni i uslovi za razvoj mreže prema Stratinskoj", navodi se u saopštenju.

Radove je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je poručio da je ova izdvojeno dva i po miliona KM da se u potpunosti riješi problem vodosnabdijevanja ovog dijela Banjaluke.

"Radimo dio po dio. Završavamo rezervoar u Melini, koji je primarni da to područje dobije vodu. Danas radimo rezervoar koji je potreban da domaćinstva u visinskim zonama dobiju vodu i radimo dovodni cjevovod do tog rezervoara. Preko 450.000 KM je vrijednost ovih radova koje danas započinjemo u Bronzanom Majdanu", istakao je Stanivuković.

Kako je naglasio, domaćinstva na ovom području, okončanjem ovih radova, više neće imati problem sa vodosnabdijevanjem.

"Nastavljamo dalje sa gradnjom trećeg rezervoara, tako da na potezu Bronzanog Majdana i okolnih sela u potpunosti završimo vodu i da ova domaćinstva imaju bolje uslove za život", zaključio je gradonačelnik.

Miroslav Ševo iz Savjeta MZ Bronzani Majdan, u ime mještana, izrazio je zahvalnost gradskoj administraciji, ističući da se bez vode ne može živjeti.

Rok za izvođenje radova koji su danas počeli je 180 dana. Izvođač je preduzeće "Hidrokop" Banjaluka.

Podsjećamo, Mjesna zajednica Bronzani Majdan je predviđena da se integriše u vodovodni sistem Crno vrelo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije