Banja Luka

Stiže voda u tridesetak domaćinstava u Banjaluci

Stiže voda u tridesetak domaćinstava u Banjaluci
Foto: N.N. | Stiže voda u tridesetak domaćinstava u Banjaluci

BANJALUKA - Počeli su radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Tuzlanskoj ulici, što će uz ostale, ranije završene projekte u ovom dijelu Starčevice omogućiti redovno i kvalitetnije vodosnabdijevanje za stotinak domaćinstava.

Predviđeni su radovi na izgradnji oko 500 metara sekundarne vodovodne mreže, čija je ugovorena vrijednost oko 80.000 KM, a to će omogućiti vodosnabdijevanje za novih tridesetak domaćinstava.

"Ovaj projekat se naslanja na ranije završene radove na rekonstrukciji cjevovoda kroz Ulicu srpskih ustanika i Tuzlansku ulicu, koji je obuhvatio 60 prepriključenja sa potpuno novim instalacijama, čime će biti poboljšano vodosnabdijevanje potrošača u ovom dijelu naselja", rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

To bi trebalo da omogući kvalitetnije snabdijevanje naših potrošača u najvećem naselju Starčevici.

Stanivuković je dodao da rade na izgradnji novih cjevovoda, a stare cijevi zamjenjujemo novim.

"Jednom riječju, radimo na modernizaciji našeg grada, praveći novi koncept u kojem ćemo samo u ovoj godini uložiti oko 12 miliona KM za potrebe vodosnabdijevanja, a u narednoj dodatnih osam", rekao je on.

Naime, imajući u vidu da se dio Tuzlanske ulice nalazi na granici vodosnabdijevanja dvije zone, grad je u saradnji sa "Vodovodom" realizovao projekat i ugradio buster stanicu na lokaciji rezervoara Starčevica, čime je stvorena mogućnost za rješavanje vodosnabdijevanja potrošača koji su iznad kote rezervoara. Izgradnjom buster pumpe i cjevovoda dužine 400 m u ogranku Tuzlanske ulice će biti dodatno riješeno još oko dvadesetak domaćinstava koja nisu imala riješeno pitanje vodosnabdijevanja.

Radove će izvoditi preduzeće "MG Mind" u okviru projektnog ciklusa "Voda 2", koji se finansira iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije