Banja Luka

Susreti Banjalučana: "Vezeni most" - most prijateljstva

Susreti Banjalučana: "Vezeni most" - most prijateljstva
Foto: N.N. | Susreti Banjalučana: "Vezeni most" - most prijateljstva

BANJALUKA - Petnaesti susreti Banjalučana "Vezeni most - 2018" biće svečano otvoreni sutra u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci s početkom u 20 časova.

Tom prilikom biće izvedena himna "Oda radosti" Ludviga van Betovena, te održan tradicionalni svečani koncert "Veče uz prim - od Baha do sevdaha" u izvođenju Ansambla Zdravka Ćosića.

Aktivnosti manifestacije, koja traje do 17. jula, a koju organizuje Zajednica udruženja građana Banjaluke, su kulturno-zabavnog, sportsko-rekreativnog, ekonomsko-razvojnog i informativnog sadržaja i iste omogućavaju okupljanje i druženje dijaspore i građana Banjaluke.

Sutra će od 10 časova biti održan program "Sjećanje na civilne žrtve rata" - puštanje cvijeća niz Vrbas sa visećeg mosta uz prigodan program sa porukama. U petak veče će u Banskom dvoru sa početkom u 19 časova biti otvorena i kolektivna izložba "Gradimo mir zajedno".

Književno veče "Vezeni most", na kojem će učešće uzeti brojni pisci, biće održano sutra veče sa početkom u 20 časova u Kulturnom centru Banski dvor. Tom prilikom biće dodijeljena i nagrada "Nasiha Kapidžić-Hadžić - Vezeni most" za 2018. godinu za opus i domete književnosti za djecu.

Zainteresovane za ovu manifestaciju očekuje i šahovski turnir, "Vrbaski dajak karavan", ali i tradicionalni "Dijalog za budućnost".

Što se tiče ostalih kulturnih sadržaja, biće otvorena izložba "Stara Bosna", koja je zakazana za 17. jul u prostorijama Banskog dvora, a isto veče biće održano i tradicionalno veče sevdaha "Vezeni most".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije