Banja Luka

Sutra vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka, ima li dogovora na vidiku?

Sutra vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka, ima li dogovora na vidiku?
Foto: Arhiva | Sutra vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka, ima li dogovora na vidiku?

BANJALUKA – Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka biće održana sutra sa početkom u devet časova, a pred banjalučkim odbornicima trebala bi se naći jedna jedina tačka koja se odnosi na realokaciju budžetskih sredstava, kako bi se isplatile obaveze.

Gradski menadžer Bojan Kresojević, kazao je za "Nezavisne" da je sutrašnju sjednicu zakazala Skupština, ali da materijal za istu treba da dostavi kabinet gradonačelnika.

"Mi smo dobili informaciju da je sutra sjednica i da je potrebno da dostavimo materijal, te upravo sada razmatramo šta možemo da uvrstimo u tu realokaciju", kazao je Kresojević, te dodao da će materijal biti spreman do kraja dana.

Kada je riječ o platama za radnike Gradske uprave Kresojević ističe da nije siguran koliko će u realokaciji biti sredstava za njihovu isplatu.

"Meni još nije poznato da li će isplata plata biti uvrštena u realokaciju, s obzirom da je potrebno mnogo sredstva za isplatu ostale socijale i prioriteta, te ja u ovom trenutku ne mogu reći ništa više po tom pitanju", kazao je Kresojević.

Takođe, sutra će se sa početkom od 13.30 održati 38. skupštinski kolegijum za 26. redovnu sjednicu Skupštine grada.

Kako je kazao Kresojević, na redovnoj sjednici bi se između ostalog trebala naći tačka koja se tiče studije javnog prevoza.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je ranije da je Banjaluka voljom SNSD-a i predsjednika Gradskog odbora Vlade Đajića, dovedena u blokadu,  te da zajedno sa Bijeljinom ne zaslužuje rebalans.

Novembarske naknade za tuđu njegu i pomoć puštene su u petak na račune roditelja i staratelja djece sa poteškoćama u razvoju, kao i za lične invalidnine djeteta, dok prevoznici i dalje nisu dobili svoja sredstva, a radnici Gradske uprave još nisu dobili decembarske plate.

U petak im je isplaćen regres.

S druge strane, Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka ustvrdio je da je gradonačelnik dvanaestu platu potrošio na nešto drugo za šta će krivično odgovarati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije