Banja Luka

"Suturlija trail" promoviše zdrave životne navike i ljepote Banjaluke

"Suturlija trail" promoviše zdrave životne navike i ljepote Banjaluke
Foto: Ustupljena fotografija | "Suturlija trail" promoviše zdrave životne navike i ljepote Banjaluke

BANJALUKA – Peto izdanje trke "Suturlija trail 2024", poznate i kao "Banja Luka Oasis", a koja za cilj ima promovisanje zdravih životnih navika i prirodnih ljepota grada, biće održano u nedjelju.

Okupljanje učesnika trke predviđeno je u 9.30 časova ispred Planinarskog doma "Šibovi", a početak je planiran u 10 časova.

Nevena Stojaković, predsjednica Atletskog kluba "Alfa" istakla je da "Banja Luka Oasis" nije samo sportsko takmičenje, već da ova trka ima i uticaj na razvoj receptivnog turizma.

"Naša misija je stvoriti trke koje će oduševiti sve, od početnika do iskusnih sportista, pružajući vam priliku da se povežete s prirodom i doživite nezaboravno trkačko iskustvo", rekla je Stojakovićeva, dodajući da je staza koja je inače kružna duga 10 kilometara.

Mirko Vulin, profesor fizičkog vaspitanja u banjalučkoj Gimnaziji, istakao je da će se događaju pridružiti članovi Planinarske sekcije ove ustanove.

"U okviru aktivnosti naše Planinarske sekcije učestvujemo u nizu ovakvi događaja i velika nam je čast što ćemo ove godine biti dio 'Suturlija trail'. Fizička aktivnost postala je nasušna potreba svakog pojedinca i zato je važno da kroz ovakve aktivnosti podstičemo i naše srednjoškolce", rekao je Vulin.

Trci će se pridružiti i Bojan Kresojević, gradski menadžer, koji je pozvao i sve građane Banjaluke da u nedjelju budu dio ovog događaja.

"Iako se u našem gradu održava niz sportskih događaja, specifičnost ove trke ogleda se zapravo u tome što istovremeno promoviše i prirodne ljepote Banjaluke, zbog čega ću vrlo rado učestvovati", naveo je on.

Istakao je da Banjaluka postaje grad sa mnoštvom sjajnih događaja.

"Događaji koji promovišu sport, zdrav život i zdrave životne navike, ali i prirodne ljepote našeg grada i važnost očuvanja životne sredine posebno su značajni, zbog čega je Grad i podržao ovu trku. Suturlija svakako predstavlja jedno od mjesta gdje u potpunosti možete osjetiti ljepotu prirode, a na ovaj način svi zajedno ćemo pokazati opredijeljenost da se prema našim prirodnim ljepotama odnosimo sa velikom pažnjom", istakao je Kresojević.

Svi zainteresovani za trku mogu se prijaviti putem ovog linka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije