Banja Luka

Sve spremno za veliku eksploziju sporta, zabave i boja u Banjaluci

Sve spremno za veliku eksploziju sporta, zabave i boja u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija/Arhiva | Sve spremno za veliku eksploziju sporta, zabave i boja u Banjaluci

Sedmi “Vivia Run & More Weekend” festival i deseti Metromedia RMC Polumaraton 1. i 2. juna okupiće elitne trkače i rekreativace sa svih strana svijeta.

Čekaju ih bogati startni paketi, najzelenija i zvanično najbrža staza u BiH, te jedinstven nagradni fond. Najbrži polumaratonci i trkači na 10k mogu računati na novčane nagrade u muškoj i ženskoj kategoriji, a najbrži Banjalučanin i najbrža Banjalučanka i na robne nagrade. Tu su i vrijedne nagrade za timove koje su obezbijedili naši dragi prijatelji festivala.

Jedinstven festivalski koncept na Balkanu donosi adrenalinsku avanturu svim generacijama. Uz centralni Metromedia RMC Banjaluka Polumaraton (2. juna) trčimo Imlek RMC 10k i G-Drive 5k Team Run. Školarci i predškolci na stazi su u okviru Intersport School Run i Tropic Bambini Maratona (1. juna). Djevojčice i dječaci do 7 godina starosti obavezno trče u društvu roditelja, staratelja ili volontera.

Nektar Color Fun Run (1. juna) je avantura za sve generacije. Zaboravljamo na ustaljene obrasce i šaramo bijele majice najveselijim bojama zabave. Duž staze su okrepne stanice, desetine volontera, di-džejevi...

Nastavljamo njegovati filantropski karakter trka. Svaki učesnik festivala ima priliku da podrži razvoj sportske kulture među generacijama koje rastu zagledane u pametne telefone - doniranjem 2 KM ili prodajom osvojenih kilometara zdravlja. Novac usmjeravamo Pokretu „Marina Maljković“ koji na košarkaški teren izvodi djevojčice iz Banjaluke.

Goran Ćorić, direktor “Vivia Run&More Weekend” festivala:

“Deseti Metromedia RMC Banjaluka Polumaraton. Nastavljamo dalje. U godinama ispred nas među trkačima na 21km imaćemo klince koji su prve trkačke korake napravili upravo na našem Bambini maratonu. To je velika stvar. Generacije trkača koji rastu uz naš festival. Ponosni smo na tu činjenicu. Naravno, zahvalni smo svima koji nas podržavaju.“

Jadranka Ćosić - Trkulja, voditeljica Pokreta “Marina Maljković” u Banjaluci:

“Zahvaljujem organizatorima “Vivia Run&More Weekend” festivala što su prepoznali i podržali našu društveno odgovornu priču. Mi smo na istom ili sličnom zadatku. Promovišemo zdrave navike i bavljenje sportom među djecom. U našem slučaju, među djevojčicama. Investiramo u budućnost.”

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke i trkač:

“Brzina, snaga, hrabrost, sloboda… Cijeli svijet avanturista početkom juna je u Banjaluci.  “Vivia Run & More Weekend” na zelenim i prozračnim stazama, Svjetsko rafting prvenstvo na divljem Vrbasu, a pod sloganom „Live, Ride & Respect!“ i Moto Fest na mističnom Kastelu. Kao svake godine, trčim 21km. Pozivam sve Banjalučane da izađu na ulice našeg prelijepog grada i požele dobrodošlicu gostima iz cijelog svijeta.”

Prijatelji festivala su: Vivia, Metromedia Group, Imlek, G Petrol, Sport Vision, Tropic, Intersport, Nektar, Mtel, NLB banka, Predsjednik Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete Republike Srpske i Grad Banjaluka.

Prijave su još otvorene, a broj kotizacija ograničen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije