Banja Luka

Svetosavske nagrade za najbolje đake

Svetosavske nagrade za najbolje đake
Foto: N.N. | Svetosavske nagrade za najbolje đake

BANJALUKA - Tradicionalno svake godine povodom Svetog Save grad dodjeljuje nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola.

Nastavnička vijeća osnovnih i srednjih škola predlažu po jednog učenika za Svetosavsku nagradu, koja predstavlja priznanje učenicima za njihov cjelokupan rad u školi: učenje, vladanje, volontiranje, rad u sekcijama, uspjesi na takmičenjima, humanost i sl.

Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport planiralo je i pripremilo uručenje nagrada za učenike iz 29 osnovnih i 17 srednjih škola.

"Ove godine povećan je iznos novčane nagrade za 50 KM pa će najbolji osnovci dobiti po 150 KM, a srednjoškolci po 200 KM", kažu u Odjeljenju.

Najbolji osnovci dobiće na poklon i knjigu "Banjaluka pjesmom opjevana" Ljubomira Milutinovića i svitak u kojem se nalaze mape srpskih prosvjetitelja u izradi SPKD "Prosvjeta", a srednjoškolci i knjigu "Ko lepi san" Nadežde Lazarević-Kovačević te svitak s mapama srpskih prosvjetitelja. Osnovcima će nagrade biti uručene sutra, a srednjoškolcima dan kasnije u Banskom dvoru.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije