Banja Luka

TOBL i DIS zajedničkim idejama do bolje turističke ponude

TOBL i DIS zajedničkim idejama do bolje turističke ponude
Foto: N.N. | TOBL i DIS zajedničkim idejama do bolje turističke ponude

BANJALUKA - Turistička organizacija grada (TOBL) i Pozorište mladih DIS organizovali su danas u Domu omladine okrugli sto na temu "Unapređenje i proširenje turističke ponude kroz prizmu istorije i kulture grada Banjaluka", s ciljem zajedničkog stvaranja što kvalitetnijeg turističkog proizvoda.

Ove dvije ustanove potpisale su sporazum o saradnji kojim je dogovoreno zajedničko djelovanje obogaćivanja i razvoja turističke ponude, zajedničkih projekata te očuvanje kulturnog identiteta grada.

Minja Šurlan, pomoćnica direktora TOBL, rekla je da je cilj okruglog stola razmjena zajedničkih ideja u vezi s turističkom ponudom grada, te da se učini sve da se stvori što više turističkih proizvoda kako bi se turisti, kojih ima sve više u gradu, što duže zadržavali.

"Poenta i suština sporazuma jeste da što više imamo interakcije sa svim institucijama i organizacijama u gradu koje imaju dodira i mogu uticati na turističku ponudu i proširenje iste", kazala je Šurlanova.

Novica Bogdanović iz Pozorišta mladih DIS istakao je da su spremni i raspoloženi da u narednih nekoliko godina razvijaju programe koji već postoje u gradu u saradnji sa drugim kulturnim institucijama, te da osmisle neke nove načine da kultura i istorija dođu do što više turista.

"Probaćemo da našu ponudu koja je pojedinačno zanimljiva i efikasna umrežimo i ponudimo ljudima koji se bave turizmom, te da vidimo šta sve možemo, koliko možemo i u kojem periodu", dodao je Bogdanović.

Ana Šešum, centralni turistički vodič za RS, rekla je da je sve veći broj turista u gradu te da se pokušava uvrstiti i kulturni segment u tu ponudu jer svaka sfera turizma ima zainteresovanih.

"Turistima se u Banjaluci najviše dopada grad, čistoća, mentalitet ljudi, te gostoljubivost i gastronomija, kao i istorija", pojasnila je Šešumova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije