Banja Luka

Talić: Pratimo situaciju u Banjaluci, pred nama su brojne odluke

Talić: Pratimo situaciju u Banjaluci, pred nama su brojne odluke
Foto: N.N. | Talić: Pratimo situaciju u Banjaluci, pred nama su brojne odluke

​BANJALUKA - Nakon što je odgođena sjednica Kolegijuma i Skupštine grada Banjaluka zbog virusa korona i vanredne situacije u Republici Srpskoj, šef štaba za vanredne situacije gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić konstatovali su da je od izuzetnog značaja da se odbornicima dostavljaju preporuke i zaključci sa sjednica štabova, kako bi bili upoznati o svim aktivnostima s obzirom da nisu članovi štaba za vanredne situacije.

Talić je napomenuo da se redovno prati razvijanje situacije u vezi sa korona virusom u Banjaluci, te da je nezahvalno prognozirati tačan datum održavanja sjednice Gradskog parlamenta koji je odgođen do daljnjeg.

"Naravno, mi imamo redovne tačke dnevnog reda i aktivnosti koje trebaju biti u skladu sa programom Skupštine grada Banjaluke. Takođe smatram, nakon što se ova situacija smiri da će Skupština grada sigurno odlučivati o određenim odlukama koje bi trebalo da dovedu do ublažavanja posljedica koje su nastale zbog korona virusa - od društvenih do privrednih", naveo je Talić.

Rekao je da je važno je da se pravovremeno obavještavaju odbornici o svim informacijama i zaključcima koje donosi štab za vanredne situacije jer je jedan od ključnih zaključaka štaba upravo redovno obavještavanje javnosti.

"Nakon što se situacija smiri moramo spremno da uđemo u rješavanje poteškoća koje će nastati u Banjaluci. Kompletan štab na čelu sa gadonačelnikom Igorom Radojičićem zaista radi izuzetan posao te su jasno postavljena pravila i procedure kako se funkcioniše kao što je to slučaj i sa drugim službama na lokalnom, republičkom i državnom nivou", podsjeća Talić.

Posebnu zahvalnost uputio je svim zaposlenima u zdravstvenim institucijama koji rade 24 časa dnevno i čine nadljudske napore kako bi pomogli svim građanima i društveno odgovornim kompanijama koje su nesebično i odgovorno stavili na raspolaganje sve svoje resurse kako bi se ova situacija što prije prevazišla.

"U nastaloj vanrednoj situaciji ohrabrujuća je činjenica da građani Republike Srpske pokazaju visok stepen svijesti i odgovornosti čime se značajno doprinosi u kontrolisanju širenja i suzbijanja korona virusa, te ovom prilikom ih pozivam još jednom da se pridržavaju mjera, uputstava i savjeta koje daju institucije – od lokalnog do državnog nivoa“, rekao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije