Banja Luka

Talić: Prihodi Banjaluke u tri godine povećani za 12 miliona KM

Talić: Prihodi Banjaluke u tri godine povećani za 12 miliona KM
Foto: N.N. | Talić: Prihodi Banjaluke u posljednje tri godine povećani za 12 miliona KM

BANJALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić izjavio je danas da je grad u posljednje tri godine imao povećane prihode za 12 miliona KM, dok je suficit u posljednje četiri godine u kumulativnom smislu bio viši od 23 miliona KM.

Talić je na sjednici Skupštine grada, u okviru tačke dnevnog reda o izvještaju o radu gradonačelnika, rekao da su kapitalna ulaganja tokom mandata aktuelne gradske administracije povećana za 15 miliona KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naveo je da je prošla godina bila veoma dobra godina, prema svim parametrima.

"Nastojali smo da kroz kapitalna ulaganja u mostove, saobraćajnice, vodovod, vrtiće i slične kapitalne aktivnosti, rješavamo probleme građana", rekao je Radojičić.

On je naveo da se kroz predložene dvije skupštinske odluke produžava pružanje pomoći privrednim subjektima pogođenim epidemijom virusa korona putem produženja subvencija za komunalne takse za jun, te pružanjem povoljnosti za investitore putem plaćanja rente na građevinsko zemljište u više rata, ako ne mogu da obezbijede sredstva za plaćanje u cijelom iznosu odjednom.

Radojičić je podsjetio i da je do sada kroz tri linije – oslobađanje od zakupa, ako je zakup od grada ili pod posebnim uslovima, subvenicije za komunalne takse i kroz subvencije za zauzimanje javnih površina za bašte ugostiteljskih objekata, odobreno oko 170.000 KM.

"U procesu obrade nalazi se još veliki broj zahtjeva i to, bez subvencija za poljoprivredu, koja je posebna linija. Očekujem da ćemo zahtjeve privrednih subjekata za pomoć kroz subvencije obrađivati tokom cijele ove godine", naveo je Radojičić.

Među pitanjima vezanim za regulacione planove je i onaj koji se tiče dijela postojeće kasarne u Mjesnoj zajednici Lazarevo, koju grad traži na dodjelu radi izgradnje naučno-tehnološkog parka koji bi objedinio nove tehnologije, IT industriju i bio jedan od strateških temelja razvoja grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije