Banja Luka

Talić na sastanku s vlasnikom švajcarske kompanije: Banjaluka može i više

Talić na sastanku s vlasnikom švajcarske kompanije: Banjaluka može i više
Foto: Ilustracija | Talić na sastanku s vlasnikom švajcarske kompanije: Banjaluka može i više

BANJALUKA - O saradnji sa drugim kompanijama kroz razmjenu iskustava, kao i o mogućnosti ulaganja u Banjaluci, razgovarali su u utorak u Gradskoj upravi Banjaluke Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, i Edin Dacić, vlasnik švajcarske kompanije "Daccomet AG Zürich", koji je ujedno i vlasnik firmi "Standard" AD Prnjavor i "Standard Furniture Serbia".

"Pričali smo o tome šta Banjaluka može da ponudi budućim privrednicima i investitorima, a posebno onima koji bi mogli da dođu iz Švajcarske. Otvorili smo temu Švajcarske razvojne agencije, u pogledu drvoprerađivačkog sektora, oblasti obrazovanja i usavršavanja kadrova i mnogih drugih, jer je Dacić dosta sredstava obezbijedio preko te agencije i Ambasade Švajcarske", istakao je Talić i dodao kako je cilj sastanka bio da vide na koji način da unaprijede privredni ambijent u Banjaluci.

Dacić je istakao da su razgovarali o potencijalima za razvoj i šta to predlažu Banjaluci kao regionalnom centru, odnosno čime može da doprinese kako bi se brže razvijala. Jedna od tema bila je i iskustvo u saradnji s IKEA i objašnjavanje pozitivnog primjera pokretanja savremene i održive proizvodnje u ovom regionu, a sve kao putokaz za buduće investicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije