Banja Luka

Teleskop na Banj brdu u kvaru

Teleskop na Banj brdu u kvaru
Foto: N.N. | Teleskop na Banj brdu u kvaru

BANJALUKA - Teleskop, koji je prošle godine postavljen na Banj brdu kako bi se upotpunila turistička ponuda na ovoj lokaciji, zbog kvara je demontiran i poslat na servisiranje u Zagreb, potvrdio je za "Nezavisne" Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove u Gradskoj upravi.

"Građani koji su željeli da vide panoramski pogled grada s Banj brda pomoću teleskopa, koji je funkcionisao na principu ubačenog kovanog novca, ubacivali su pogrešne kovanice, koje su prouzrokovale kvar", kazao je Bilčar.

Dodao je da je najjednostavnije bilo teleskop demontirati i poslati na servisiranje ovlaštenom serviserm za našu regiju u Zagrebu.

"Kada bude završeno servisiranje, planiramo da ga vratimo na mjesto na kome je bio i ranije", kazao je on i dodao da bi radovi trebalo da budu gotovi do kraja ove sedmice.

Teleskop je donacija "Rotari kluba" gradu, a osim što je na jedinstven način pružao mogućnost građanima i turistima da vide grad, imao je humanitarnu svrhu, jer je sav novac ubačen u njega bio doniran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije