Banja Luka

Trapisti postaju nova turistička destinacija

Trapisti postaju nova turistička destinacija
Foto: N.N. | Trapisti postaju nova turistička destinacija

Grad Banjaluka će uskoro u naselju Trapisti dobiti novu turističku destinaciju, u kojoj će svi posjetioci moći da uživaju u čarima Vrbasa, zelenila i banjalučkog piva, najavili su iz Gradske uprave.

Dodaju da je u pitanju ideja da Trapisti dobiju novi izgled kako bi ovaj dio grada oživio i vratio stari sjaj, tako što će biti uređen most u Trapistima i obnovljen prostor na kojem je nekada bila prva hidroelektrana na Balkanu.

Ideju o uređenju ovog dijela Banjaluke grad će realizovati u saradnji sa "Banjalučkom pivarom".

"Od ovog mosta želimo da stvorimo primamljivu turističku destinaciju u sklopu koje će 'Banjalučka pivara' izgraditi ugostiteljski objekat i prodavati naš najpoznatiji brend, te na taj način nostalgične Banjalučane, ali i turiste vratiti u period kada su Trapisti bili najrazvijeniji", poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da će grad ove godine završiti potrebnu dokumentaciju, dok će se iduće godine izdvojiti sredstva potrebna za rekonstrukciju mosta.

Nakon toga, grad će zajednički sa "Banjalučkom pivarom" krenuti u realizaciju projekta koji će doprinijeti da još jedna lokacija od istorijskog značaja dobije novi izgled.

Tokom posjete "Banjalučkoj pivari", Stanivuković je sa saradnicima obišao pogone fabrike, koja stvara jedan od najpoznatijih brendova grada, a tim povodom je s rukovodstvom razgovarao o potencijalnom proširenju i novim radnim mjestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije