Banja Luka

Treća banjalučka Šurijada u nedjelju: Ove godine ljuće nego ikad

Treća banjalučka Šurijada u nedjelju: Ove godine ljuće nego ikad
Foto: Ustupljena fotografija | Treća banjalučka Šurijada u nedjelju: Ove godine ljuće nego ikad

​BANJALUKA - Treća po redu banjalučka Šurijada održaće se u nedjelju, 25. septembra u bašti KSET paba, a kako kažu organizatori, biće to najljuće takmičenje u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Oliver Dejanović, jedan od organizatora je kazao za "Nezavisne" da je ovo nešto novo na našim prostorima, te da će ove godine biti ljuće nego ikad. 

Kao i prethodnih godina, očekuje se obračun između 10 do 12 hrabrih kandidata koji će se suočiti sa najljućim papričicama svijeta među kojima je i kraljica ljutine Caroline Reaper. 

Događaj počinje u 12 časova, a kako kaže, koncipiran je kao cjelodnevno druženje uz dobru muziku i neizostavan izložbeno-prodajni segment u okviru kojeg će se predstaviti domaći i regionalni proizvođači.

"Posjetici koji nam se odluče pridružiti u nedjelju imaće priliku da probaju proizvode naših sponzora, a one koje im sve svide, da kupe", kazao je Dejanović koji je najavio da na takmičenje stižu i dva  šampiona iz prethodnih godina koji dolaze da brane titulu.

Jedno od njih je i gospođa koja je bila pobjednica prve godine, a koje je i ove godine najavila svoj dolazak, kao i mladić koji je pobjedu odnio lani.

"Zanimljivo je što na ovim takmičarima ne manjka žena, čak je jedne godine žena bila šampion, a imamo i one najhrabrije koje dolaze iz godine u godinu dok kući ne odnesu pobjedu", kazao je on.

Za pobjednike i finaliste su predviđene razne nagrade, kao što su setovi ljutih paprika a i brojna iznenađena.  

Ni ova godine neće proći bez takmičenja u brzom ispijanju piva, gdje su prošlogodišnjem šampionu za pobjedu bile potrebne samo dvije sekunde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije