Banja Luka

"Noć tvrđava" na Kastelu po treći put

"Noć tvrđava" na Kastelu po treći put
Foto: Ustupljena fotografija | Treće izdanje manifestacije "Noć tvrđava" na Kastelu

BANJALUKA - Grad Banjaluka i ove godine biće domaćin regionalne manifestacije "Noć tvrđava", koja za cilj ima da povezuje i promoviše programe na fortifikacijskim lokacijama širom Evrope.

Ove godine manifestacija "Noć tvrđava" biće održana 10. maja na tvrđavi Kastel.

"Uz osnovne informacije o svojim stranicama, organizatori treba da predstave i planirani program, bilo da se radi o izložbama, predavanjima, radionicama, muzičkim programima, projekcijama filmova, plesnim nastupima, predstavama, organizovanim turama, danima otvorenih vrata i  slično. Učestvovanje na manifestaciji 'Noć tvrđava' potpuno je besplatno te svi planirani programi moraju biti besplatni i dostupni svim posjetiocima", naveli su iz Gradske uprave Banjaluka.

Dodaju kako je cilj manifestacije da se unaprijedi kulturna i turistička ponuda u evropskim gradovima s etabliranom baštinom, te da se podigne svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma.

"'Noć tvrđava' proširuje i jača saradnju između gradova i organizacija, koje upravljaju fortificiranom spomeničkom baštinom", istakli su oni.

Podsjećamo, "Noć tvrđava" održana je prvi put 2022. godine u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a kao rezultat zajedničkog evropskog projekta "Fortitude".

Prijave su otvorene i traju do 12. aprila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije