Banja Luka

Treći "pauk" na ulicama Banjaluke za mjesec dana

Treći "pauk" na ulicama Banjaluke za mjesec dana
Foto: N.N. | Vrijednost novog vozila oko 220.000 maraka

BANJALUKA - Procedura javne nabavke je završena i "Pauk" služba će uskoro biti bogatija za novo vozilo, koje će najkasnije za mjesec dana biti na ulicama grada, potvrdio je za "Nezavisne" Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Istakao je da je vrijednost novog, trećeg "pauk" vozila, koje će olakšati rad ove službe, oko 220.000 KM.

"Trenutno 'Pauk' služba raspolaže sa dva vozila, koja su odavno amortizovana, a samo jedno vozilo je u stalnoj upotrebi, dok je drugo  praktično van upotrebe zbog starosti i čestih kvarova. Ova dva vozila su nabavljena još 2008. godine", rekao je Sandić.

Naglasio je da je nabavka novog vozila veoma značajna za grad, jer je sve više nesavjesnih pojedinaca koji krše propise i svoja vozila parkiraju na nepropisanim mjestima.

"Treće 'pauk' vozilo će pomagati u rješavanju ovih saobraćajnih problema, ali i punjenju gradskog budžeta, jer će veći broj građana automobile parkirati na mjesta koja su za to predviđena i plaćaće parking", pojasnio je Sandić.

Pješaci su ogorčeni jer im vozači često uzurpiraju trotoare na koje parkiraju svoje automobile i zbog toga se ne mogu bezbjedno kretati. Kažu da očekuju da će ovom nabavkom "Pauk" služba moći češće odvoziti automobile koje vozači nepropisno parkiraju na trotoare i druga mjesta predviđena za pješake.

Milan R., koji živi u naselju Borik, kaže da mu je drago što je grad nabavio novo "pauk" vozilo i da smatra da je potrebno još više kažnjavati neodgovorne vozače.

"Često pješaci ne mogu da prošetaju trotoarima i zelenim površinama ili da izvedu djecu da se igraju jer se na njih parkiraju neodgovorni vozači. Nadam se da će nesavjesne vozače sada više kažnjavati ili ih upozoravati kako bi pješaci mogli neometano da prođu svim dijelovima grada", kazao je on.

Biljana M., koja živi u naselju Nova varoš, kaže da je u posljednje vrijeme primijetila sve veći broj nesavjesnih vozača koji parkiraju na nedozvoljena mjesta.

"Mi pješaci često kada šetamo moramo sići s trotoara na cestu kako bismo obišli automobile koji su parkirani na mjestu koje bi trebalo da bude samo za pješake i time dovodimo sebe u opasnost. Silaženje na cestu s trotoara posebno je opasno za majke koje voze svoje bebe u kolicima", zaključila je ona i izrazila nadu da će situacija po tom pitanju biti bolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije