Banja Luka

Tri banjalučka naselja dobila novu rasvjetu

Tri banjalučka naselja dobila novu rasvjetu
Foto: Grad Banjaluka | Tri banjalučka naselja dobila novu rasvjetu

BANJALUKA - Nova, javna rasvjeta puštena je sinoć u funkciju u Drakuliću, Kuljanima i Ramićima, u okviru širenja sistema javnog osvjetljenja na sva prigradska naselja.

Ove godine, sistem javne rasvjete biće proširen sa novom mrežom od 5,2 kilometra.

"Gradska administracija nastoji da ravnomjerno ulaže javna sredstva u sve dijelove grada, kako u gradske tako i prigradske mjesne zajednice. Rasvjeta koja je puštena u funkciju mnogo će značiti za stanovinike ovih naselja", kazao je Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika, koji je sinoć obišao ova naselja.

Nova rasvjeta instalirana je Ulici 7. Februara u Drakuliću, te dijelovima ulica XI i XV Kuljanske i zaseoku Maleševići kod Ramića.

Amidžić je najavio i nova ulaganja u javnu rasvjetu za oko 5,2 kilometra nove mreže na osam lokacija na širem području grada.

Radi se o o nastavku gradnje rasvjete u ulicama: Beogradska, Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Despota Stefana Lazarevića, Sime Milić Jorgić, kao i u Kampusu, te na području Ljubačeva, Bronzanog majdana i Rosulja.

"Za ovaj posao u toku je javna nabavka za izbor izvođača radova, procijenjene vrijednosti oko 110.000 KM", kazao je on.

Početkom godine je i na više lokacija u gornjem dijelu Starčevice, postojeća javna rasvjeta zamijenjena led tehnologijom. Riječ je o ulicama: Jovana Jančića, Ognjena Price, Kosovke djevojke i Rajka Bosnića, u kojima je 130 natrijumovih svjetiljki zamijenjeno led rasvjetom, čime će se ostvariti značajne uštede u gradskom budžetu. Plan je da tokom godine led rasvjeta bude ugrađena i u Adi i Obilićevu, te nastavi naredne godine na području Kočićevog vijenca, Pobrđa, Lauša I i II, Petrićevca, Motika, Drakulića, Šargovca i Zalužana.

Kada je riječ o izgradnji rasvjete u ovoj godini, za novo osvjetljenje planirano je ukupno 269.700 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije