Banja Luka

Tri firme žele da grade banjalučki Zeleni most

Tri firme žele da grade banjalučki Zeleni most
Foto: N.N. | Tri firme žele da grade banjalučki Zeleni most
Marija Gajić

Na tender za izbor firme koja će graditi novi Zeleni most preko rijeke Vrbas stigle su tri prijave, rekao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Kako je objasnio, prijavili su se "Prijedorputevi", "MG Mind" i "Niskogradnja", zajedno sa svojim podizvođačima, i ako ne bude žalbi početkom juna bi mogli uvesti izvođača u radove.

"Nakon što bude izabran prvoplasirani, čekaćemo da prođe rok za eventualne žalbe i, ako ne bude žalbi, po našoj dinamici očekujemo da do početka juna uvedemo izvođača radova", objasnio je Sandić.

Izrazio je nadu da neće biti žalbi jer nemaju dobro iskustvo s Kancelarijom za žalbe BiH.

"Najprije će izvođač krenuti s pripremnim radovima, odnosno s uklanjanjem starog mosta i ostalim poslovima. Čekamo rješenje o njegovom uklanjanju, koje još nismo dobili, ali tu neće biti problema, jer smo u arhivi pronašli građevinsku i upotrebnu dozvolu za stari most", pojasnio je Sandić.

Dodao je da će firma koja bude izabrana za gradnju novog mosta istovremeno ukloniti stari.

"Tako ćemo u isto vrijeme uklanjati stari i vršiti pripreme za početak izgradnje novog mosta", zaključio je Sandić.

Kako nezvanično saznajemo, najpovoljnu ponudu dalo je preduzeće "Prijedorputevi".

Most će biti izgrađen s pristupnom saobraćajnicom u Ulici Gavrila Principa i rekonstrukcijom Ulice Branka Morače do spoja sa Kozarskom ulicom.

Procijenjena vrijednost radova je oko 2,4 miliona KM, koji će biti finansirani obveznicama, a izvođač radova će imati rok od pet mjeseci da završi ovaj posao.

Novi most, koji će spojiti naselja Obilićevo i Kočićev vijenac, biće dužine 80 i širine 14 metara, a imaće dvije saobraćajne trake.

Predviđene su i obostrane pješačke i biciklističke trake, kao i vidikovac i moderna rasvjeta.

Marina V. iz naselja Obilićevo rekla je da jedva čeka da počne gradnja novog Zelenog mosta.

"Velike su gužve, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim časovima, a izgradnja novog Zelenog mosta će rasteretiti saobraćaj i smanjiti gužve", kaže ona.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 1

Osman

banjalučani su definitivno govana ručali i ne treba im ni most ni ništa, najbolje za njih a i svu vlahadiju je da skoče u Vrbas i da nikad ne isplivaju na obalu. mislio sam da su bar oni malo pametni, ali jok nema pojma, obični su to kamenjari kao oni pastiri na vrhu hercegovačkih planina.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije