Banja Luka

Trivićeva i Stanivuković u igri, SDS nije odlučio

Trivićeva i Stanivuković u igri, SDS nije odlučio
Foto: Vladimir Stojaković | Trivićeva i Stanivuković u igri, SDS nije odlučio

BANJALUKA - Iako je banjalučki PDP izbacio ime jednog kandidata za gradonačelnika Banjaluke, opozicione stranke još nisu postigle dogovor ko će izaći na megdan Igoru Radojičiću, aktuelnom prvom čovjeku grada na Vrbasu i ponovnom kandidatu SNSD-a za tu funkciju.

Naime, iz banjalučkog PDP-a u utorak je saopšteno da je njihov kandidat Draško Stanivuković, poslanik ove partije u Narodnoj skupštini RS, dok njegova partijska koleginica Jelena Trivić smatra da je i dalje u igri, a SDS kao druga opoziciona stranka  još nije zauzeo stav o tom pitanju.

Igor Crnadak, šef Izbornog štaba PDP-a, rekao je, nakon što je saopštio da je prijedlog PDP-a Banjaluka da kandidat za gradonačelnika bude Stanivuković, da će konačna odluka biti saopštena za nekoliko dana.

Da će odluka biti donesena za nekoliko dana, kaže i Jelena Trivić, zamjenica predsjednika Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS, koja ističe da je i dalje u igri za kandidata opozicije za gradonačelnika najvećeg grada u Republici Srpskoj.

"Ja još smatram da sam u igri, ali nemojte imati sumnje da nećemo svi jedinstveno stati iza našeg kandidata ko god to na kraju bude. Lično nemam nikakvu zadršku ni rezervu. Nemam nikakav problem ako bude odluka da ja ne budem kandidat. Imamo slatke muke, važemo između dva dobra kandidata koja imaju realne šanse da ostvare pobjedu", rekla je Trivićeva za "Nezavisne".

Ona je istakla da je naslov koji su brojni mediji objavili u utorak na portalima izvučen iz konteksta, te da je Crnadak rekao da odluka još nije donesena jer se razmatraju još neka imena.

"Jedno od tih imena sam ja. Definitivna odluka će biti saopštena veoma brzo i staćemo svi iza tog kandidata opozicije", rekla je ona. Rekla je i da ne vidi problem u tome što su neki mediji objavili da će kandidat biti ona, a drugi da će to biti Stanivuković.

"Naša obaveza je da pokažemo zrelost i ne nasjedamo na spinove. Mediji imaju pravo da pišu, a na nama je da pokažemo da smo zreli i odgovorni", rekla je Trivićeva.

S druge strane, Aleksandar Petković, odbornik SDS-a u Skupštini grada Banjaluka, rekao je da ova stranka još nema definisan stav da li će podržati kandidata PDP-a ili će izaći sa svojim kandidatom.

"Imamo oformljen tim koji treba da razgovara s PDP-om o mnogim stvarima, a ne samo onim koje se tiču kandidata za mjesto gradonačelnika", kazao je Petković za "Nezavisne".

Njegov odbornički kolega iz PDP-a Jovo Savanović rekao je za "Nezavisne" da je ova politička partija prije dvije godine najavila da će njihov kandidat za gradonačelnika Banjaluke biti Stanivuković.

"Najvjerovatnije ćemo raditi analizu javnog mnjenja građana da vidimo koji bi kandidat mogao odnijeti pobjedu", rekao je Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije