Banja Luka

Trotineti ponovo na banjalučkim ulicama

Trotineti ponovo na banjalučkim ulicama
Foto: Ustupljena fotografija | Trotineti ponovo na banjalučkim ulicama

BANJALUKA - Trotineti kompanije " BinBin" koji su nedavno povučeni iz upotrebe u Banjaluci danas su ponovo pušteni u vožnju, potvrđeno je za "Nezavisne" iz ove kompanije.

Naime, ova kompanija nedavno je u Banjaluci pustila u rad 200 trotineta koji omogućavaju građanima lakše kretanje po gradu.

Nakon sto su pojedini Banjalučani  dobili  novčane kazne od 100 KM zbog toga što trotineti nisu imali identifikacione naljepnice koje su obavezne po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja kompanije ih je povukla, te preuzela na sebe plaćanje kazni za sve građane koji su kažnjeni.

Kako je za “Nezavisne novine” rekao Aleksandar Knežić, menadžer operacija kompanije "BinBin" za Banjaluku, trotineti su ponovo vraćani na ulice ali sada sa svim nephodnim naljepnicama.

“Svi trotineti su prošli tehnički pregled i dobili su sve nepohodne naljepnice koje su obaveznom po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja, te su se stekli uslovi da Banjalučanima vratimo trotinete kako bi ponovo mogli da uživaju u vožnji”, rekao je Knežić.

Kako ističe, u narednom periodu imaju u planu da najboljim učenicima osnovnih škola, odnosno maturantima obezbijede obuku o pozanavanju propisa o bezbjednosti saobraćaja.

Podsjećamo, na trotinetu smije da se vozi samo jedna osoba koja mora imati najmanje 18 godina, a iz ove komapnije preporučuju da se uvijek nosi kaciga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije