Banja Luka

"Tržnica" slavi 92. rođendan

"Tržnica" slavi 92. rođendan
Foto: Jelena Đurđević | "Tržnica" slavi 92. rođendan

BANJALUKA - "Tržnica" zapošljava 130 radnika, redovno isplaćuje plate, poreze i doprinose, a ostvareni prihod od 15.665.828 KM te dobit od 2.436.173 KM prošle godine dokaz su uspješnog poslovanja ovog preduzeća.

Rečeno je ovo u petak povodom krsne slave društva Duhovi, koja se obilježava u nedjelju, i tradicionalne manifestacije "Dan za hvala" za Duhovski utorak.

Nemanja Bilanović, generalni direktor "Tržnice", kazao je da današnja "Tržnica" posluje u sastavu korporativne porodice 14 preduzeća u vlasništvu matičnog preduzeća "MG Mind" d.o.o. Mrkonjić Grad, s više od 2.200 zaposlenih. Dodao je da društvo od 2011. godine, od kada je u vlasništvu tog preduzeća, pozitivno posluje i spada u red stabilnih privrednih društava.

"U okviru registrovane djelatnosti, osim tržničkim uslugama bavi se i trgovinom na veliko i malo i ugostiteljstvom, koji s oko 60 odsto učestvuju u ukupnom prihodu društva. Marketi prehrane i neprehrane 'Slavija', kao i 'Poljoapoteka' u objektu 'Gradske tržnice' spadaju u najbolje snabdjevene trgovine našeg grada", rekli su u ovom društvu.

Uloga "Tržnice" u razvoju grada i regije je poznata. Ona u smislu organizovanja savremene tržničke djelatnosti i trgovine postoji još od 1927, odnosno ove godine puni 92 godine postojanja i uspješnog rada i spada u red najstarijih preduzeća na ovim prostorima.

"'Tržnica' spada i u društveno odgovorna pravna lica te u okviru mogućnosti učestvuje u nizu humanitarnih akcija, pomaže sportske i kulturne manifestacije, a radi i na očuvanju tradicije tržničke djelatnosti ovih prostora", rekli su u ovom preduzeću.

U ponedjeljak će predstavnici "Tržnice" posjetiti Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora i štićenicima odnijeti prigodne poklone, a tradicionalno za Duhovski utorak biće održana manifestacija "Dan za hvala" na Novoj pijaci u periodu od 11 do 15 časova uz bogat kulturno-umjetnički program, smotru autohtonih sorti konja i rasnih grla, vožnju fijakera s Nove pijace do tvrđave Kastel i nazad, kao i zajednički ručak s posjetiocima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije