Banja Luka

Turnir u nožnom tenisu u Banjaluci okupio 120 učesnika

Turnir u nožnom tenisu u Banjaluci okupio 120 učesnika
Foto: Sandra Garić | Turnir u nožnom tenisu u Banjaluci okupio 120 učesnika
Nikolina Aleksić

BANJALUKA - Drugi turnir u nožnom tenisu, popularna "Kocka", koji se održava na Trgu Krajine u Banjaluci, okupio je 60 ekipa i više od 120 učesnika, kako djece, tako i odraslih, ali i profesionalnih fudbalera.

Nožni tenis je kombinacija tenisa, fudbala i odbojke, a igra se dva na dva, preko mreže.

Aleksa Bojić, organizator turnira iz Turističke agencije "Good Host", za "Nezavisne" je kazao da je turnir ovog tipa jedini koji se održava u regiji. "Na njemu učestvuje 60 ekipa, od toga 37 seniora i 23 djece do 15 godina, a prijavljeno je više od 120 igrača. Izuzetno je velika posjećenost i zainteresovanost za ovaj turnir", rekao je Bojić.

Kako kaže, cilj ovog turnira je promocija grada, sporta i zdravlja.    

"Turnir je nastao prošle godine u jeku pandemije virusa korona, kada se nisu mogle održavati sportske manifestacije", rekao je Bojić.     Prema njegovim riječima, baš zbog toga što se igra preko mreže, jedini je ispunjavao sve uslove da se može igrati jer je postojao razmak između igrača.

"Ove godine smo nastavili jer je pokazano ogromno interesovanje. Sada su jače ekipe, što svjedoče i imena koja igraju - od legendi Borca do trenutnih prvotimaca tog kluba, Krupe, i drugih klubova koji učestvuju ravnopravno u turniru, tako da je on jako kvalitetan", kazao je Bojić.

Naime, on ističe da su dobro poznata imena učesnika te da igraju treneri i bivši profesionalni igrači i sadašnji profesionalci.

"Od seniora tu su: Đorđe Inđić, Jovo Šmanja, Saša Kajkut i Vladan Grujić, koji su sada u penziji ili su treneri, a od aktivnih igrača tu su Sergej Damjanić, Andrej Modić, koji je bio najveći talenat Republike Srpske, i drugi", ističe Bojić.

Bogate nagrade očekuju i učesnike pa će, kako kaže, najmlađi učesnici dobiti medalje, dok će pobjednik u kategoriji djece dobiti električni trotinet, drugoplasiranog očekuje originalna lopta s Evropskog prvenstva, a trećeplasirani će dobiti slušalice za telefon i suvenir "Vaš dio Srpske".

"Prva nagrada za seniore je 1.000 KM, drugoplasirani će dobiti rafting i 100 KM u piću, a za treće mjesto smo pripremili nagrade: kajak safari i stoni tenis", rekao je Bojić.

Ovaj turnir je počeo u utorak, a završava se u petak.    

Kotizacija za seniore je 20 KM, dok je za djecu učešće besplatno.

Bojić podsjeća da su na prošlogodišnjem turniru učestvovale 32 ekipe i više od 70 igrača.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije