Banja Luka

U Adi se opet začepila kanalizacija: Automobili ostajali bez branika

U Adi se opet začepila kanalizacija: Automobili ostajali bez branika
U Adi se opet začepila kanalizacija: Automobili ostajali bez branika

Zbog velike količine padavina i začepljenja kanalizacionih cijevi danas se u naselju Ada u istoimenoj ulici opet stvorila lokva dubine oko pola metra, pa pješaci nisu mogli prelaziti tim putem, a automobili su se gasili tokom vožnje i sa njih su otpadali branici.

Prema riječima stanovnika ove mjesne zajednice na lokaciji "Incelov" most - Stara Ada potreban je čamac kako bi se prošlo ulicom, a automobili su "polovili" onoliko koliko su mogli.

Vito Pejaković, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ada, kazao je da se mještani stalno žale, ali da ovaj problem ne može biti riješen dok ne bude napravljen novi dio saobraćajnice.

On je naveo da je ovaj problem takođe prisutan i u glavnoj ulici pomenute mjesne zajednice gdje usljed veće količine padavina dolazi do poplava.

"U toku razgovora smo sa gradskim vlastima da ovaj problem riješimo. Međutim, potrebna su velika sredstva, koja grad trenutno nema. Ovo je bio jedan od prioriteta za ovu godinu, ali zbog nedostatka sredstava očekujemo da će biti riješeno iduće godine", rekao je Pejaković i pojasnio da je potrebno izvršiti kompletnu rekonstrukciju pomenute saobraćajnice, odnosno postaviti nove kanalizacione cijevi i odvode.

Automobili ostaju bez branika prolazeći poplavljenom ulicom

Napomenuo je da je trenutno stanje još podnošljivo, voda ne dolazi do kuća, tako da stanovnici nisu ugroženi.

Branka Ristić, portparol "Vodovoda", je istakla da zbog velike količine padavina, a malog profila cijevi dolazi do zagušenja, tako da kolektori ne mogu u momentu primiti veliku količinu vlage i zato dolazi do sakupljanja na tim mjestima.

Prema njenim riječima, čim kiša prestane da pada voda će se povući, a ekipe će izaći mada se ne radi o kvaru.

"Mali je profil cijevi kolektora, jaka kiša je padala, tako da nema šanse da kolektor to primi. Voda se sakuplja, zemljište je takvo i ti problemi se stalno javljaju. Dok ne bude izgrađen kolektor većeg profila ovaj problem će stalno biti prisutan", istakla je Ristićeva.

Podsjećamo, problem sa začepljenjem kanalizacionih cijevi na pomenutoj lokaciji bio je i nedavno, kada su zbog velike količine padavina automobili ostajali bez tablica i branika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije