Banja Luka

U "Američkom kutku" besplatna konverzacija kod profesora iz SAD

U "Američkom kutku" besplatna konverzacija kod profesora iz SAD
Foto: Ustupljenja fotografija | U "Američkom kutku" besplatna konverzacija kod profesora iz SAD

BANJALUKA - "Američki kutak" otvorio je svoja vrata za sve zainteresovane građane koji žele da se upišu na dodatne konverzacione časove engleskog jezika.

Upis je u toku, a prijaviti se mogu građani starosne dobi od 16 do 70 godina.

Jedan konverzacioni čas traje sat vremena, grupe su utorkom i četvrtkom, termini od 18 do 19 časova.

Bojana Lekić, koordinatorka "Američkog kutka", navela je da su grupe napravili zbog velike zainteresovanosti građana.

"U toku jedne večeri više od 60 ljudi posjeti časove engleskog jezika, a iz epidemioloških razloga svaka grupa sada broji po 30 učesnika, maske su obavezne pri ulasku u 'Američki kutak"', kao i dezinfekcija, koja se nalazi pri samom ulazu", istakla je Lekićeva. Zainteresovanost za dodatne časove engleskog jezika u "Američkom kutku" je daleko veća nego što je bila je prethodnom periodu.

"Pogotovo je došlo do povećanja zainteresovanosti u posljednje dvije godine, jer nismo imali časove, prekid je bio zbog pandemije kovida, kada se definitivno prešlo na online format", istakli su oni.

Ono po čemu se časovi kod njih razlikuju od drugih je to što su predavači upravo iz Sjedinjenih Američkih Država.

"Ovog puta imamo čak pet predavača iz SAD, dva profesora iz Amerike, kao i djevojčice koje su trenutno na programu razmjene u Banjaluci i one pomažu našim predavačima utorkom i četvrtkom na časovima konverzacionog engleskog jezika", istakla je koordinatorka Lekić. Inače, građani mogu da posjete njihovu biblioteku i da uzmu knjige ukoliko već rade na svom engleskom, te tako mogu i da ga poboljšaju. "U sklopu 'Američkog kutka' imamo i Obrazovni centar, koji se bavi studijama u SAD, stipendijama i programima razmjene", rekla je Lekićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije