Banja Luka

U Banjaluci održana modna revija "Baš po mjeri" (FOTO)

U Banjaluci održana modna revija "Baš po mjeri" (FOTO)
Foto: Dražan Pozderović | U Banjaluci održana modna revija žena sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju (FOTO)

BANJALUKA - Uz prisustvo mnogobrojnih građana večeras je u Banskom dvoru u Banjaluci održana modna revija "Baš po mjeri", na kojoj su prelijepe modne kreacije iznijele djevojke i žene sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju.

Snežana Kutlešić Stević koja je već peti put zaredom organizovala ovu modnu reviju kazala je da su modeli presrećni što su dobili takve kreacije.

"I ja sam srećna i smatram da sam svojim primjerom pokazala da svaka od nas može više uraditi u svojoj lokalnoj zajednici za osobe sa invaliditetom i za njihova prava", rekla je Kutlešić Stević.

Dodaje da je u ulozi modela bilo 26 dama iz raznih udruženja, slabovide i slijepe osobe, osobe sa oštećenjem sluha te mentalno nedovoljno razvijene, sa rijetkim bolestima.

Biljana Nedić, jedna od učesnica, rekla je da ova revija nosi lijepe poruke.

"Ovo je lijep događaj koji nije klasična modna revija, a naša želja da u budućnosti neki kreatori prepoznaju naše modele i uvrste ih u svoje revije", rekla je Nedićeva.

Kako kaže, mjesecima su pripremali za ovu reviju.

"Trudimo se da svake godine kroz reviju skrenemo pažnju na neke probleme sa kojima se svakodnevno susrećemo, ali da to bude na lijep način i da pokažemo sigrađanima da smp ravnopravni članovi društba i da nas tako treba tretirati", rekla je Nedićeva.

Na reviji se u ulozi modela našlo 26 žena koje su nosile kreacije dizajnirane od strane studentkinja Tehnološkog fakulteta, studijskog programa Tekstilno inženjerstvo, pod mentorstvom prof. dr Dragane Grujić i Ivane Dojčinović dipl.inž.tekstilnog inženjerstva.

U pitanju su kreacije od Teodore Bojović, Maje Zubović, Bojane Marić, Marijane Jakovljević, Sonje Bubić i Sare Lakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije