Banja Luka

U "Eko-toplanama" završne pripreme plana investicija u distributivnu mrežu

U "Eko-toplanama" završne pripreme plana investicija u distributivnu mrežu
Foto: Grad Banjaluka | U "Eko-toplanama" završne pripreme plana investicija u distributivnu mrežu

BANJALUKA - U preduzeću "Eko-toplane" Banjaluka u toku su završne pripreme plana investicija u distributivnu mrežu za period od maja do septembra čiji je osnovni cilj da u narednoj sezoni grijanja dodatno bude poboljšan kvalitet isporuke toplotne energije.

U ovom preduzeću kažu da je najveći izazov za "Eko-toplane" stanje distributivne mreže koja je stara skoro pet decenija i u koju u proteklom periodu nije dovoljno ulagano.

Energent za sezonu 2019/2020. obezbijeđen je na domaćem tržištu, a kao i do sada u potpunosti je plaćen sopstvenim sredstvima bez finansijske pomoći javnih institucija, što je pokazatelj samoodrživosti i funkcionalnosti ovog subjekta, saopšteno je iz "Eko-toplana".

U ovom preduzeću naglašavaju da je cijena grijanja za sve korisnike ostala ista, uprkos znatnom poskupljenju električne energije u septembru prošle godine za industrijske potrošače, pa samim tim i za "Eko-toplane".

"Analize pokazuju da je u odnosu na protekle sezone kvalitet grijanja poboljšan, što je rezultat sanacije distributivne mreže koja je urađena prije ove sezone grijanja", navodi se u saopštenju.

U ovom preduzeću navode da redovna godišnja anketa o zadovoljstvu korisnika usluga, sprovedena u skladu sa ISO standardima u 2019. godini, pokazala da je prosječna ocjena zadovoljstva korisnika 4,05 /rang ocjena od jedan do pet/.

"Cilj nam je da ove godine ocjena zadovoljstva korisnika bude povećana minimalno na 4,2", navodi se u saopštenju.

U preduzeću "Eko-toplane" ističu da je, prelaskom na obnovljivi izvor energije, u Banjaluci smanjeno zagađenje vazduha, pa je grad danas jedan od rijetkih u regionu koji nema problem sa kvalitetom vazduha.

"Rezultati svakodnevnih mjerenja koja vrše akreditovane institucije Instituta za građevinarstvo `IG` pokazuju da je kvalitet vazduha u prvoj kategoriji", navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o potrošnji energenata, za prva tri mjeseca ove sezone, sistem daljinskog grijanja u potpunosti je funkcionisao na drvnu sječku, bez potrošnje mazuta, kažu u "Eko toplanama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije