Banja Luka

U "Građanskoj patroli" više od 8.880 Banjalučana

U "Građanskoj patroli" više od 8.880 Banjalučana
Foto: Gradska uprava Banjaluka | U "Građanskoj patroli" više od 8.880 Banjalučana

BANJALUKA - Putem aplikacije "Građanska patrola" Banjalučani su i prošle godine bili aktivni i prijavljivali nepravilnosti na koje su nailazili u gradu, a do sada ih je više od 8.880 preuzelo ovu mobilnu aplikaciju, namijenjenu za prijavu komunalnih problema.

Iz Gradske uprave navode da je ukupno zabilježeno nešto više od 4.000 prijava, od kojih se najviše odnosilo na kvarove na javnoj rasvjeti, nepropisno odlaganje otpada, održavanje zelenih površina i puteva, kao i oštećenja komunalne opreme koja je često na meti nesavjesnih pojedinaca.

"'Građanska patrola' omogućava da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu i bilo kada, fotografišu određeni problem na koji naiđu i da o tome, putem aplikacije, obavijeste gradske službe koje će dalje preduzimati potrebne korake", pojasnili su iz Gradske uprave Banjaluka.

Ističu da je ova aplikacija besplatna, a da je dostupna putem postojećih platformi Play store i App store.

Dodaju da se koristi bez registracije, da su sve proslijeđene prijave anonimne, a građani koji žele povratnu informaciju za probleme koje su prijavili, mogu ih dobiti putem Odsjeka za saradnju sa građanima - Kancelarije za građane, na broj telefona 051/244-471 ili e-mail [email protected]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije