Banja Luka

Pratite nas na Google news

U Jagarama počela izgradnja sekundarne vodovodne mreže

U Jagarama počela izgradnja sekundarne vodovodne mreže
Foto: Grad Banjaluka | U Jagarama počela izgradnja sekundarne vodovodne mreže
N.N.

BANJALUKA - U naselju Jagare, u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Karanovac, u ponedjeljak je počela izgradnja sekundarne vodovodne mreže za stanovnike ovog kraja, projekta koji je u ovoj fazi vrijedan oko milion KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao otvaranju radova u Jagarama, naglasio je da će završetkom ovog posla domaćinstva u Jagarama i Karanovcu prvi put dobiti stabilno snabdijevanje gradskom vodom.

"Ovo je završna faza rješavanja problema vodosnabdijevanja u Jagarama i Karanovcu, što je bio jedan od prioriteta Mjesne zajednice Karanovac. U prvoj fazi radova napravljena su dva velika rezerovara i potisni cjevovod, a u drugoj fazi biće izgrađeno oko sedam kilometara sekundarne mreže. Najvažnije je da će stanovnici ovog kraja dobiti stabilno snabdijevanje gradskom vodom. Očekujemo da prva domaćinstva već ove jeseni dobiju vodu", rekao je Radojičić novinarima.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Karanovac Boško Vuksan rekao je da će završetkom ovog projekta biti pokriveno kompletno stanovništvo Karanovca, Jagara, Ducipolja, ali i šire.

"Za nas, mještane, snabdijevanje vodom je bilo pitanje i opstanka i ostanka na ovom prostoru", naglasio je Vuksan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije