Banja Luka

U "Ježevoj kućici" još 50 mjesta za mališane

U "Ježevoj kućici" još 50 mjesta za mališane
Foto: N.N. | U "Ježevoj kućici" još 50 mjesta za mališane

BANJALUKA - Drugi dio najstarijeg vrtića na području grada, "Ježeve kućice", u kojem će moći boraviti dodatnih 50 mališana, danas je svečano otvoren.

Ovaj projekat zajednički su realizovali Gradska uprava i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao ovu predškolsku ustanovu, rekao je da je i prvi dio ovog objekta u saradnji s UNDP-om renoviran prošle godine.

"Sad otvaramo drugi dio ovog objekta, a ovaj vrtić ima prelijepo dvorište i mališani koji budu boravili u njemu će imati sjajne uslove", istakao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, na drugom dijelu ove predškolske ustanove je sve obnovljeno - i to krov, fasada, instalacije, stolarija, podovi, te je nabavljena kompletna oprema.

"Vrtić se nalazi na lijepoj lokaciji u centru grada. Možemo biti srećni što smo još jedan vrtić stavili na raspolaganje djeci i njihovim roditeljima. Projekat je vrijedan oko 270.000 KM, a još 100.000 KM je uloženo za opremanje vrtića, te su nabavljeni didaktički materijal, kreveti, oprema za kuhinju, pomoćni materijal i sve ostalo što je potrebno kako bi djeca imala najbolje moguće uslove", naglasio je Radojičić.

Andrea Dorić, v.d. direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kazala je da upis mališana u ovaj novootvoreni dio vrtića "Ježeva kućica" počinje iduće sedmice.

"Ovo je veliki dan za našu ustanovu jer smo otvorili novi objekat koji će primiti do 50 mališana. Objekat je na jednoj od najljepših lokacija u gradu, a djeca će na raspolaganju imati lijepo dvorište u kojem će se moći igrati", naglasila je Dorićeva.

Dodala je da u narednom periodu očekuje otvaranje novih objekata i proširenje kapaciteta Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Uskoro bi trebalo da budu otvoreni prvi javni vrtić na Petrićevcu i veliki vrtić u Lazarevu. Počela je i gradnja prvog vrtića u Kuljanima, a u toku je i javna nabavka za izbor izvođača radova za izgradnju vrtića u Vrbanji.

Prije nekoliko dana počelo je i energetsko utopljavanje vrtića "Neven" i "Naša djeca", a sve se radi s ciljem da se obezbijedi novih 650 mjesta u predškolskim ustanovama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije