Banja Luka

U "Kolibriju" mjesto za još 170 mališana

U "Kolibriju" mjesto za još 170 mališana
Foto: N.N. | U "Kolibriju" mjesto za još 170 mališana

BANJALUKA - Druga faza izgradnje vrtića "Kolibri" u naselju Lazarevo, vrijednosti milion KM, ulazi u završnu fazu, u okviru plana da se do kraja godine otvori ukupno novih 600 mjesta u predškolskim ustanovama, saopštila je Gradska uprava.

"Na ovom, novom dijelu 'Kolibrija' u toku su završni unutrašnji radovi. Uporedo s tim, radi se spoljnje uređenje, a po kompletnom završetku građevinske faze uslijediće opremanje, kako bi na jesen ovaj predškolski objekat bio spreman za prijem oko 170 mališana", kazali su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Novi dio vrtića u Lazarevu gradi se po fazama s obzirom na to da je riječ o velikoj investiciji, u ukupnoj vrijednosti od oko 1,5 miliona KM.

Objekat je u februaru ove godine stavljen "pod krov", a radovi su koštali 550.000 KM. Već u aprilu, uprkos epidemiološkoj situaciji, nastavljena je druga faza koja podrazumijeva građevinsko-zanatske i instalaterske radove, za šta je Grad izdvojio milion KM. Za opremanje, obezbijeđeno je dodatnih 200.000 KM.

Budući vrtić u Lazarevu zauzimaće površinu od 1.150 kvadratnih metara. Postojeći vrtić "Kolibri", njegov južni dio – sa dva trakta po četiri jedinice – izgrađen je 2013. godine.

Uporedo s tim, do jeseni bi trebalo da bude završen i novi vrtić na Petrićevcu, koji je predviđen za kapacitete do 150 djece. 

Takođe, intenzivno se radi na dogradnji najstarijeg gradskog vrtića – "Ježeve kućice", te pripremi novog vrtića u Kuljanima u kojem će biti obezbijeđen smještaj za oko 90 mališana. 

Takođe, tokom godine kroz projekat "Energetske efikasnosti" biće "utopljeni" vrtići "Neven" i "Naša djeca".

U nastojanju Grada da obezbijedi predškolsko vaspitanje što većem broju djece i unaprijedi uslove boravka u postojećim objektima, u protekle četiri godine otvoreni su ili obnovljeni vrtići u naselju Starčevica (u Ulici Prve krajiške brigade), Rosuljama ("Palčica"), Obilićevu ("Poletarac" i proširen kapacitet vrtića "Bubamara"), te energetski obnovljeni vrtići "Bambi" u Novoj varoši i "Pčelica" u naselju Centar 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije