Banja Luka

U Radosavskoj pušten u rad vodovod u okviru projekta "Voda 1"

U Radosavskoj pušten u rad vodovod u okviru projekta "Voda 1"
Foto: N.N. | U Radosavskoj pušten u rad vodovod u okviru projekta "Voda 1"

U selu Radosavska pušten je u rad novi vodovod kojim je 150 domaćinstava s ovog područja dobilo stabilno vodosnabdijevanje, u okviru velikog projekta vodosnabdijevanja "Voda 1".

Radosavsku su danas tim povodom posjetili Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, i gradonačelnik Igor Radojičić.

Cvijanovićeva je istakla da joj je zadovoljstvo da sa mještanima Radosavske može podijeliti radost zbog izgrađenog vodovoda.

"Gradonačelnik i njegov tim već nekoliko godina predano rade na realizaciji mnogobrojnih projekata na području grada, uključujući i ovaj projekat koji se odnosi na stabilno vodosnabdijevanje, kojima se popravljaju uslovi za život naših građana", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenima riječima, građani su svjesni da se na području grada realizuju mnogobrojni projekti, što je zajednički uspjeh kako njih, tako i aktuelne vlasti.

"Podrška republičkih institucija uvijek će ići ka lokalnoj upravi i tu nema nikakve dileme. Nastavićemo da radimo na svemu što je neophodno da se poboljša život građana širom RS", kazala je Cvijanovićeva.

Radojičić je rekao da je u Radosavsku stigla voda sa "Crnog vrela", te da je više od devet kilometara vodovoda sa rezervoara na Đurića glavici stiglo u ovo mjesto.

"Sada nastavljamo sa sekundarnom mrežom, koja je dužine preko šest kilometara. Ovo je velika investicija kojom bi 150 domaćinstava trebalo da ima stabilno snabdijevanje vodom", rekao je Radojičić.

Istakao je da je vrijednost ovih projekata veća od 1,3 miliona KM, te da su mještani ovog dijela grada zaslužili da imaju stabilno snabdijevanje vodom.

"Nadam se da će sada mještani imati odlične uslove za život, još kad se tu riješe neka druga pitanja kao što je stabilno snabdijevanje električnom energijom i dobar put, onda će u ovom mjestu biti i novih kuća i još više mještana", naglasio je Radojičić.

Dodao je da se projekti "Voda 2" i "Voda 3" nastavljaju, te da na ovom području predstoji priključak na zaselak Blagojevići, te na drugi dio Slavićke, koji se nalazi sa druge strane, ali pripada ovom dijelu.

"Ovim projektom čitava regija od Piskavice, Radosavske, Slavićke i Borkovića dobiće stabilno vodosnabdijevanje", rekao je Radojičić.

Saša Kasalović, mještanin Radosavske, istakao je da je ovaj projekat veoma važan za njih jer ranije nisu imali vodu.

"Snalazili smo se preko izvora, ali i preko cisterni, tako da je ovo istorijski projekat za naše mjesto", rekao je Kasalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije