Banja Luka

Pratite nas na Google news

U banjalučkoj Tuzlanskoj ulici počela gradnja vodovoda i kanalizacije

U banjalučkoj Tuzlanskoj ulici počela gradnja vodovoda i kanalizacije
Foto: N.N. | U banjalučkoj Tuzlanskoj ulici počela gradnja vodovoda i kanalizacije
N.N.

U Tuzlanskoj ulici na Starčevici danas je počela realizacija više projekata iz oblasti vodosnabdijevanja i kanalizacije, ukupne vrijednosti od 650.000 KM.

Kroz projekat "Voda 2" u ovoj ulici biće rekonstruisan postojeći i izgrađen novi cjevovod u ukupnoj dužini od 2,3 kilometra. Istovremeno, počela je izgradnja fekalne kanalizacije.

"U ovoj i okolnim ulicama bilo je dosta kvarova i gubitaka vode, tako da postoji potreba za rekonstrukcijom postojećeg cjevovoda i dogradnjom novog za snabdijevanje vodom. Poslije ovog posla, slijedi još jedna faza radova iz "Vode 2", koja se odnosi na gradnju oko 500 metara sekundarne mreže", kazao je gradonačelnik Igor Radojičić koji je danas obišao Tuzlansku ulicu.

Uz ove projekte iz "Vode 2", kako je istakao - radi se kanalizaciona mreža koja treba u cjelosti da „pokrije“ Tuzlansku ulicu.

Kanalizaciona mreža je rađena u nekoliko faza, a sada su se stekli uslovi da se sa još 500 metara dodatne mreže prikopča cijela trasa i tako riješi kanalizacija na ovoj lokaciji – zaključio je on.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Starčevica Predrag Đajić kazao je da se problem kanalizacije u tom naselju rješava fazno, počešvi od Ulice Slobodana Dubočanina pa do Tuzlanske.

"Dosta stvari je riješeno u našem naselju, od nadogradnje škole do izgradnje kružnih tokova i Istočnog tranzita. Preostalo je pitanje vodosnabdijevanja treće visinske zone koje će biti riješeno kroz projekat Voda 3", kazao je Đajić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije