Banja Luka

U banjalučkom parku "Petar Kočić" razmjena polovnih udžbenika

U banjalučkom parku "Petar Kočić" razmjena polovnih udžbenika
Foto: Velibor Tripić | U banjalučkom parku "Petar Kočić" razmjena polovnih udžbenika

BANJALUKA - U bivšem "Staklencu" u parku "Petar Kočić" danas je održano prikupljanje i razmjena polovnih knjiga kako bi roditeljima bili olakšani troškovi za novu školsku godinu.

Dijana Ješić, jedan od organizatora projekta, rekla je da su ovu akciju najviše pokrenuli kako bi djecu naučili pravim vrijednostima.

"Svejedno je da li djeca uče iz stare ili nove knjige, najbitnije je da imaju iz čega učiti, a ono što je bilo potrebno da se akcija sprovede, jeste da djeca donesu svoje stare očuvane knjige kako bi uzeli nove jer upravo svojim starim knjigama kupuju nove", kazala je Ješićeva.

Aleksandra Radojko-Gatarić, takođe organizator razmjene, istakla je da se ovakva akcija održava prvi put i da je jako značajna za roditelje i djecu, što potvrđuje činjenica koliko su se odazvali na akciju.

"Razmijenjeno je više od 40 kompleta knjiga, a prošlo je više od 100 roditelja koji su se raspitivali o akciji. Nama je najveća satisfakcija što su došla i djece da samo ostave i poklone knjige nekome kome su potrebnije, što pokazuje dobrotu u njima", rekla je Radojko-Gatarićeva.

Prema njenim riječima, ako bude zainteresovanosti roditelja, planirano je da razmjena bude održana i sljedeće nedjelje na istom mjestu.

"I ako ne bude razmjene, mi ćemo sa onim zainteresovanim roditeljima komunicirati kako bismo se uspjeli naći negdje da izvršimo razmjenu, tako da pokušamo svima obezbijediti i omogućiti da olakšaju kućni budžet", naglasila je Radojko-Gatarićeva.

Jedan od roditelja koji je prikupio i razmijenio knjige kazao je da je ovakva akcija pomogla da se olakša kućni budžet.

"Došli smo i razmijenili knjige i ovako nešto je zaista pomoglo našoj porodici jer taj novac koji smo namijenili za knjige možemo usmjeriti kako bismo obezbijedili školski pribor ili nešto drugo djetetu", rekao je ovaj roditelj.

Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece "Četiri plus", rekao je da podržava ovakvu akciju te da se nada da će u budućnosti biti još dosta sličnih akcija.

"Moram napomenuti da naše udruženje ovako nešto organizuje već nekoliko godina i nadam se da se probudila svijest u ljudima jer znamo kolikom su trošku izloženi roditelji da opreme djecu za školu, posebno oni sa više djece", istakao je Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije