Banja Luka

U budućem vrtiću u Lazarevu mjesto za 170 mališana

U budućem vrtiću u Lazarevu mjesto za 170 mališana
Foto: N.N. | U budućem vrtiću u Lazarevu mjesto za 170 mališana

BANJALUKA - Do kraja godine biće završena prva faza radova, vrijedna 550.000 KM, na novom dijelu vrtića "Kolibri" u banjalučkom naselju Lazarevo u kojem će od sledeće godine boraviti više od 170 mališana, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na gradilištu budućeg vrtića u toku je izrada gornje ploče objekta, koji će zazuzimati površinu od 1.150 metara kvadratnih.

"Za iznos od 550.000 KM objekat će biti izgrađen, pokriven, urađena spoljašnja stolarija i dio vode i struje. Naredne godine objekat novog vrtića biće u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju", navodi se u saopštenju.

Postojeći vrtić "Kolibri", njegov južni dio, izgrađen je 2013. godine.

Iz Gradske uprave ustiču da se intenzivno radi na izgradnji i opremanju novih vrtića i u naseljima Petrićevac i Starčevica, u nastojanju da se do kraja naredne godine otvori novih 450 mjesta u sistemu gradskih vrtića.

Tokom prošle godine otvoreni su novi vrtići u naseljima Rosulje i Obilićevo, početkom godine je proširen i stavljen u funkciju vrtić "Bubamara" u naselju Obilićevo, a nedavno je rekonstruisan i najstariji vrtić u gradu "Ježeva kućica".

Iz Gradske uprave podsjećaju da je protekle sedmice počela izgradnja vrtića u naselju Petrićevac za smještaj više od 100 djece. U toku je rekonstrukcija objekta u naselju Stračevica koji je ranije koristila Gradska razvojna agencija, koji će biti pretvoren u vrtić za smještaj 50 djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije