Banja Luka

U četvrtak akcija uređenja banjalučkih naselja Nova varoš i Rosulje

U četvrtak akcija uređenja banjalučkih naselja Nova varoš i Rosulje
Foto: Ustupljena fotografija | U četvrtak akcija uređenja banjalučkih naselja Nova varoš i Rosulje

Centralna akcija uređenja naselja Nova varoš i Rosulje biće odrganizovana u četvrtak, 11. aprila, a svi sugrađani su pozvani da se pridruže od 17 časova, kako bi zajedno sa predstavnicima gradske administracije zasadili cvijeće i sadnice.

Mjesto okupljanja je, kako kaži iz Gradske uprave, dječije igralište kod kafića "Martel".

"Za sve sugrađane, koji budu dio ove akcije, obezbijeđena je potrebna oprema, sadnice, cvijeće, ali i brojna iznenađenja i lijepi pokloni", kazali su oni, te pozvali mještane da im se pridruži.

"Pod sloganom "Čist grad, duga ljubav", od 27. marta počelo je proljećno uređenje našeg grada, a svi sugrađani su pozvani da učestvuju u ovoj velikoj akciji", naveli su oni.

Prema njihovim riječima, novina ove godine jeste da sugrađani tokom tri mjeseca, koliko će trajati akcija "Čisto lice grada" imaju priliku da besplatno odlože krupni otpad iz domaćinstva u prvom reciklažnom dvorištu, gdje su postavljeni kontejneri za razvrstavanje različitih vrsta otpada.

"Reciklažno dvorište, kao pilot-projekat nalazi se privremeno na lokaciji kod raskrsnice ulica Mladena Stojanovića i Trive Amelice, u dijelu dvorišta bivše Mljekare“, napomenuli su oni, te dodali da je radno vrijeme dvorišta, radnim danima od 11 do 19 časova i vikendom od osam do 16 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije