Banja Luka

U decembru besplatna sterilizacija udomljenih pasa

U decembru besplatna sterilizacija udomljenih pasa
Foto: Facebook/ Veterinarska stanica Vet Centar | U decembru besplatna sterilizacija udomljenih pasa

Veterinarska stanica "Vet centar" ovog mjeseca sprovodi besplatnu sterilizaciju i kastraciju udomljenih pasa lutalica s ciljem smanjenja njihovog broja na ulicama, kao i podsticanja odgovornog vlasništva.

Kako su istakli iz "Vet centra", vlasnici će moći da sterilišu svoje ljubimce koje su udomili s ulice ili preuzeli iz azila svakim radnim danom tokom decembra.

Boran Gajić iz "Vet centra" istakao je za "Nezavisne" da se broj pasa lutalica, pogotovo u zimskom periodu, značajno povećao te da se ovom akcijom želi podstaknuti sterilizacija kao rješenje ovog problema.

"Velika populacija pasa lutalica ukazuje na neodgovorno vlasništvo. Svaki vlasnik bi trebalo da steriliše svoje ljubimce", kazao je Gajić.

Dodao je da je veći broj pasa na ulicama posljedica i hladnog vremena jer, kako kaže, psi se iz prigradskih naselja spuštaju u centar u potrazi za hranom.

"Kako manje ljudi živi u selima, manja je i količina hrane te su psi iz tog razloga više na ulicama", kazao je Gajić.

Prema njegovim riječima, besplatna sterilizacija i kastracija se odnose na udomljene pse, iako, kako kaže, ne traže dokaz za to.

"Bitno je da se radi o psu kojeg su vlasnici udomili s ulice ili iz azila, kao i onima koje su dobili za poklon od prijatelja", rekao je Gajić. Istakao je da su operacija i sva postoperativna njega obezbijeđeni od ovog centra i potpuno besplatni.

Dodaje da građani koji žele da sterilišu svoje ljubimce treba da nazovu Veterinarsku stanicu na broj telefona 065/288-850 te da rezervišu termin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije