Banja Luka

U jesenjoj akciji čišćenja grada sakupljeno 427 tona otpada

U jesenjoj akciji čišćenja grada sakupljeno 427 tona otpada
Foto: N.N. | U jesenjoj akciji čišćenja grada sakupljeno 427 tona otpada

BANJALUKA - U prvom dijelu jesenje akcije uređenja i čišćenja grada, od 15. do 29. oktobra, sakupljeno je i odvezeno 427,28 tona otpada.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, na gradskom području prikupljene su 223,54 i na seoskom 203,74 tone.

Odvoz otpada je bio organizovan iz mjesnih zajednica: Karanovac, Srpske Toplice, Obilićevo I i II, Starčevica, Vrbanja, Ada, Debeljaci, Česma, Priječani, Krupa na Vrbasu, Rekavice I i II, Krmine, Agino selo, Bočac, Ljubačevo, Stričići, Pavići, Kola, Goleši i Čokorska polja.

U toku je drugi dio ove akcije, kojim su obuhvaćene mjesne zajednice: Kočićev vijenac, Pobrđe, Lauš I i II, Paprikovac, Petrićevac, Bulevar, Centar I i II, Borik I i II, Nova varoš, Rosulje, Lazarevo I i II, Zalužani, Kuljani, Drakulić, Šargovac, Motike kao i Bronzani Majdan, Stratinska, Borkovići, Kmećani, Bistrica, Saračica, Piskavica, Verići, Šimići, Potkozarje, Mišin Han, Prijakovci i Dragočaj.

Akcija završava 10. novembra, do kada građani mogu da, na za to predviđena mjesta, odlože sav krupni otpad, osim građevinskog.

Jesenju akciju nadležne gradske službe sprovode u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, te uz koordinaciju sa MZ i preduzećima "Čistoća" i "Eko-euro tim", koja će odvoziti otpad. M.G.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije