Banja Luka

U maju počinje izgradnja pješačke i biciklističke staze od Rebrovca

U maju počinje izgradnja pješačke i biciklističke staze od Rebrovca
Foto: N.N. | U maju počinje izgradnja pješačke i biciklističke staze od Rebrovca

BANJALUKA - U Banjaluci će u maju početi izgradnja biciklističke i pješačke staze ukupne dužine od 1,25 kilometara od kružnog toka na Rebrovcu do gradilišta novog dijela istočnog tranzita kod "Naprijedovog" stadiona, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 700.000 KM, u okviru investicionog ciklusa "Banjaluka se gradi".

Prvi dio ovih staza, u dužini od oko 800 metara, gradiće se od kružnog toka kod Rebrovačke crkve do "malog" kružnog toka na ukrštanju Bulevara Desanke Maksimović sa istočnim tranzitom, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema projektu, staze će biti građene između postojećeg drvoreda, na trasi popularnog, improvizovanog šetališta.

"Trasa se dalje nastavlja izgradnjom obostranog trotoara i biciklističke staze uz novoizgrađenu dionicu istočnog tranzita od marketa `As` prema Ulici Cara Lazara u dužini od oko 450 metara", pojašnjavaju u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Radove na izgradnji biciklističke i pješačke staze izvodiće preduzeće "Građenje Đurić".

Ovaj projekt izvodiće se uporedo sa izgradnjom nove dionice istočnog tranzita, na potezu od pravoslavne crkve u Obilićevu do "Naprijedovog" stadiona.

Radovi na izgradnji nove dionice istočnog tranzita u vrijednosti od 1,5 miliona KM, počeli su 1. aprila, a trebalo bi da budu završeni u roku od pet mjeseci.

Na ovoj dionici takođe će biti izgrađeni trotoari i biciklističke staze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije