Banja Luka

U novembru otvaranje MZ, ambulante i vrtića na Petrićevcu

U novembru otvaranje MZ, ambulante i vrtića na Petrićevcu
Foto: N.N. | U novembru otvaranje MZ, ambulante i vrtića na Petrićevcu

Radovi na tronamjenskom objektu mjesne zajednice, ambulante porodične medicine i vrtića na Petrićevcu biće završeni do kraja mjeseca, a početkom novembra objekat će svečano biti pušten u funkciju, potvrdio je za "Nezavisne" Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Prema njegovim riječima, mjesna zajednica i ambulanta porodične medicine već su završeni i treba još obaviti neke radove na vrtiću.

"Fasada na objektu je završena, a trenutno su u toku završni radovi na vrtiću i očekujemo da za desetak dana i to bude urađeno. Nakon toga, slijedi vanjsko uređenje objekta i njegovo puštanje u funkciju", naveo je Bilčar.

Istakao je da je u toku izrada namještaja kako bi ovaj objekat na vrijeme bio stavljen u funkciju.

"Prema projektu, budući vrtić podijeljen je u dvije cjeline: prva za djecu vrtićkog uzrasta od tri do šest godina, a druga za djecu jasličkog uzrasta od jedne do tri godine", objasnio je Bilčar.

Ambulanta, vrtić i mjesna zajednica nalaziće se pod jednim krovom, a funkcionalno će biti razdvojeni i nezavisni, odnosno svaki sa izdvojenim ulazom.

Kapacitet vrtića će biti više od stotinu mališana s područja Petrićevca, dok će u objektu buduće mjesne zajednice biti izgrađena multifunkcionalna sala kapaciteta do 100 sjedećih mjesta i dva poslovna prostora, a na spratu objekta predviđene su kancelarije za mjesnu zajednicu, sala za sastanke, te prostor za udruženje penzionera.

U objektu će biti smještene tri ambulante s pratećim prostorom za intervencije, laboratorijom, prostorijom za odmor osoblja, sanitarnim blokom, ostavom i čekaonicom s recepcijom.

Ukupna vrijednost ovog tronamjenskog objekta iznosi oko dva miliona KM, od čega je 1,4 miliona KM obezbijedila Vlada Srbije, a preostali dio Gradska uprava.

Radovi na vrtiću i mjesnoj zajednici počeli su u novembru prošle godine, a izvođač radova preduzeće "Tekton", prema ugovoru, ima rok od 300 dana za završetak objekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije