Banja Luka

U nultoj zoni 400 novih parking mjesta

U nultoj zoni 400 novih parking mjesta
Foto: N.N. | U nultoj zoni 400 novih parking mjesta

BANJALUKA - Novim prijedlogom o cijeni parkinga u gradu, kojim bi, između ostalog, bilo izvršeno pomjeranje zona, nulta zona trebalo bi da bude proširena za 400, odnosno sa sadašnjih više od 200 na oko 600 mjesta, rekao je za "Nezavisne" Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Dodao je da će nulta zona novim prijedlogom sigurno biti skuplja, ali da se još uvijek ne zna tačno koliko će to biti.

"Sadašnja nulta zona ima nešto više od 200 mjesta, a trebali bi je proširiti sa dodatnim parkinzima u centru grada. Zasad bi u nultu zonu trebalo da uđe parking kod hotela 'Talija', koji ima blizu 300 mjesta", rekao je Sandić.

Dodao je da postoji mogućnost da se još neko mjesto za parking pomjeri iz prve u nultu zonu, a najizvjesnije je da će to biti parking kod Doma omladine.

Ovim prijedlogom žele u gradu da smanje gužvu koju stvaraju oni koji dolaze u centar grada i ostaju parkirani cijeli dan.

"Ali pri svemu ovom, vodićemo računa da se cijena povlaštenih stanarskih karata ne mijenja ili da bar to povećanje ne bude veliko", rekao je Sandić.

Dodao je da resorno odjeljenje još uvijek priprema prijedlog koji će uputiti gradonačelniku Igoru Radojičiću na razmatranje.

"U narednih 20 dana imaćemo spreman taj prijedlog sa nekim varijantama. Nakon toga je na gradonačelniku da odluči. Za koju god varijantu da se opredijelimo, Skupština grada će o tome odlučivati jer se radi o komunalnoj usluzi", pojasnio je Sandić.

Trenutna cijena parkinga u nultoj zoni, u kojoj je parkiranje moguće u maksimalnom trajanju od dva sata, iznosi jednu KM po satu.

Za prvu zonu jedan sat parkiranja košta jednu KM, a cijena cjelodnevne karte u ovoj zoni je pet KM.

U drugoj zoni parkiranje košta 0,50 KM po satu, a cjelodnevno tri KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije