Banja Luka

U obnovu škola u Banjaluci uloženo 7,5 miliona KM

U obnovu škola u Banjaluci uloženo 7,5 miliona KM
Foto: N.N. | U obnovu škola u Banjaluci uloženo 7,5 miliona KM

Više od 7,5 miliona KM uloženo je u obnovu škola na području grada u posljednje četiri godine, a rekonstrukcije brojnih škola nastavljaju se i ove godine, rekao je Igor Radojičić.

Tokom obilaska  OŠ "Branko Ćopić" u Boriku, u čiju obnovu se ulaže 720.000 KM, Radojičić je sa Srebrenkom Golić, ministarkom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, najavio da slijedi i velika rekonstrukcija OŠ "Zmaj Jova Jovanović" na Kočićevom vijencu.

Kako je rečeno, ove dvije škole su ove godine ušle u Projekat energetske efikasnosti, koji sprovodi Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS. Golićeva je rekla da su za obnovu OŠ "Branko Ćopić" obezbijeđena bespovratna grant sredstva.

"Za obnovu OŠ 'Zmaj Jova Jovanović' obezbijeđeno je oko milion KM. Ove godine za energetsko opremanje objekata na području grada izdvojeno je 3,7 miliona KM", rekla je Golićeva i najavila da uskoro počinje energetska obnova dva vrtića, "Neven" i "Naša djeca", te objekata Ekonomske škole, Ekonomskog i Stomatološkog fakulteta.

Direktorica OŠ "Branko Ćopić" Branislava Pejašinović kazala je da će obnova objekta škole biti veoma značajna za sve đake, nastavnike i roditelje, jer će na taj način jedna od najbrojnijih škola dobiti mnogo bolje uslove za rad.

Energetsku obnovu škola Ministarstvo za prostorno uređenje i ekologiju RS izvodi u saradnji za Fondom za zaštitom životne sredine i eneregetsku efikasnost RS.

Direktor Fonda Srđan Todorović rekao je da uz "utopljavanje" škola zajedno sa gradom i resornim ministarstvom sprovode brojne projekte i u drugim oblastima kao što je upravljanje otpadom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije