Banja Luka

U obnovu banjalučkih škola uloženo 800.000 KM

U obnovu banjalučkih škola uloženo 800.000 KM
Foto: Gradska uprava | U obnovu škola uloženo 800.000 KM
Anja Vidić

BANJALUKA - Za rekonstrukciju i sanaciju više osnovnih škola na području grada u proteklih godinu i po izdvojeno je blizu 800.000 KM.

Ovim ulaganjem u obnovu i uređenje osnovnih škola đaci i zaposleni dobili su bolje uslove za rad i boravak u školskim objektima.

"Značajna sanacija obavljena je u Osnovnoj školi „Milan Rakić“,u centralnoj u Karanovcu i u područnom odjeljenju u Novoseliji, gdje je na oba objekta zamijenjena stolarija" istakli su iz Gradske uprave, te dodali da je na područnoj školi saniran  krov, a ukupno za sve radove izdvojeno je preko 250.000 KM.

"U školi u Karanovcu izgrađen je parking, koji je sada izdvojen od prostora za kretanje pješaka, čime je znatno poboljšana bezbjednost učenika", poručili su iz Gradske uprave.

Dodaju da su nova stolarija i fasada postavljene i na oba objekta škole „Stanko Rakita“.

"Ovi radovi koštali su preko 85.000 KM", naveli su iz Gradske uprave.

Bolje uslove dobiće i OŠ „Ivan Goran Kovačić“, gdje je, kako oni navode, u toku zamjena stolarije, za šta je iz budžeta obezbijeđeno 220.000 KM.

"Izrada fasade je u toku na školi „Mladen Stojanović“ u Bronzanom Majdanu, za šta je izdvojeno 50.000 KM, te je izgrađeno i dječije igralište", naveli su oni, te dodali da će u OŠ „Miroslav Antić“ biti sanirani parketi u područnom odjeljenju u Borkovićima, zamijenjena centralna peć u centralnoj školi u Bistrici, te peć u područnom odjeljenju u Pervanu, a vrijednost svih radova je 50.000 KM.

"Završeni su i radovi na rekonstrukciju mokrih čvorova u OŠ „Petar Petrović Njegoš“, sanacija svlačionica u OŠ „Jovan Cvijić“, sanacija krova u školi „Milutin Bojić“, ugradnje podnih obloga u OŠ „Aleksa Šantić“, sanaciju učionice u OŠ „Branko Ćopić", te drugi radovi", poručili su iz Gradske uprave.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije