Banja Luka

U vrtiću "Kolibri" u Banjaluci grijanje na pola kapaciteta

U vrtiću "Kolibri" u Banjaluci grijanje na pola kapaciteta
Foto: Ponce_photograpfy/Pixabay | U vrtiću "Kolibri" u Banjaluci grijanje na pola kapaciteta

BANJALUKA - Vrtić "Kolibri" u banjalučkom naselju Lazarevo već mjesec dana nema puni kapacitet grijanja, zbog čega mališani, kako kažu njihovi roditelji, borave u hladnim prostorijama, a iz vrtića kažu da se radi o kvaru čija se sanacija očekuje sutra.

Majka trogodišnjeg djeteta koje ide u "Kolibri" rekla je za "Nezavisne" da djeca ne znaju reći da im je hladno u prostorijama i da se često zbog hladnoće prehlade.

Dodaje da su, kada su bili na roditeljskom sastanku u ovom vrtiću, morali sjediti u zimskim jaknama.

"Razgovarali smo s majstorima i s radnicima vrtića i saznali smo da se toplotna pumpa pokvarila, te da je ostala jedna pumpa za podno grijanje", kazala je ova Banjalučanka.  

S druge strane, Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, rekla je za "Nezavisne" da se vrtić inače grije na toplotne pumpe koje izvlače toplotu iz zemlje, te da već 15 dana rade samo na jednoj pumpi, odnosno s pola kapaciteta.

"Prije mjesec dana došlo je do kvara, obratili smo se serviseru i  prije 15 dana je popravljena jedna toplotna pumpa", rekla je Kurtinovićeva i dodala da se popravak očekuje sutra.

Dodala je da se trenutno griju s jednom toplotnom pumpom, grijalicama, kao i klima-uređajima, dok druga pumpa ne bude sanirana.

Prema njenim riječima, proteklih dana temperuture nisu bile toliko niske pa su uspijevali da zagriju prostor na ovaj način, ali kaže da je to otežano zbog veličine prostora i visine stropova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije