Banja Luka

U zavodu "Dr Miroslav Zotović" postavljena ljuljaška za djecu koja koriste invalidska kolica

U zavodu "Dr Miroslav Zotović" postavljena ljuljaška za djecu koja koriste invalidska kolica
Foto: Facebook | U zavodu "Dr Miroslav Zotović" postavljena ljuljaška za djecu koja koriste invalidska kolica

BANJALUKA - Na igralištu Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci danas je postavljena specijalno dizajnirana parkovska ljuljaška namijenjena za djecu koja koriste invalidska kolica, saopšteno je iz ovog zavoda.

Tim povodom organizovana je i zabava za djecu pod sloganom "Jednako smo različiti – igra nam je zajednička", što je i poruka koju djeca žele poslati društvu, naveli su iz Zavoda, ističući važnosti uključivanja djece sa invaliditetom u svakodnevne aktivnosti u zajednici kreiranjem pristupačnih sadržaja.

Ljuljaška je donacija banjalučke kompanije "Medtač" i postavljena je na dječijem igralištu u krugu Zavoda "Dr Miroslav Zotović", a ova kompanija je podržala i današnju zabavu donacijom medenjaka kojima su se djeca počastila nakon igre.

Iz Zavoda "Dr Miroslav Zotović" navode da na ovaj način žele ohrabriti lokalne zajednice da više gradskih igrališta učini inkluzivnim i time omoguće lakšu socijalizaciju djece sa invaliditetom putem igre sa vršnjacima.

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" Banjaluka, kao lider u habilitaciji i rehabilitaciji djece sa oštećenjima lokomotornog sistema želi da bude pionir u promociji vrijednosti zajednice jednakih mogućnosti za sve, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije