Banja Luka

U završnoj fazi novo isključenje sa magistrale u Zalužanima

U završnoj fazi novo isključenje sa magistrale u Zalužanima
Foto: N.N. | U završnoj fazi novo isključenje sa magistrale u Zalužanima

BANJALUKA - Izgradnja novog izlaza sa magistralnog puta u Zalužanima ušla je u završnu fazu, a očekuje se da će ovih dana biti završeni radovi na izgradnji ovog spoja.

Ovih dana, radnici „Niskogradnje“ instaliraju zaštitnu ogradu uz novi spoj Zalužana i „magistrale“, nakon čega se očekuje brzo puštanje u saobraćaj.

Radi se o zajadničkom projektu Grada i Puteva RS, s ciljem da se rastereti saobraćaj na staroj „gradiškoj“ cesti, odnosno da svi koji putuju do Zalužana koriste prvenstveno magistralu.

“Postavljen je završni sloj asfalta, kao i sva potrebna saobraćajna signalizacija a danas se radi na montaži zaštitne ograde kako bi saobraćajnica mogla biti puštena u funkciju”, ističu u preduzeću „Niskogradnja“ koje je zaduženo za gradnju ove ulice.

Grad je izradio tehničku dokumentaciju, a preduzeće „Putevi RS“  je finansiralo izgradnju novog isključenja za Zalužane.

U Savjetu Mjesne zajednice Zalužani ističu da od izgradnje nove „spojnice“ sa magistralom očekuju povećanje bezbjednosti za sve učesnike u saobraćaju.

“Ovaj novi spoj će značiti puno ne samo za nas mještane Zalužana, Kuljana kao i Trna, nego i za sve one koji trebaju nekim poslom doći u naša naselja, a samim tim će biti smanjen broj vozila i gužve na glavnoj cesti”, ističe član Savjeta MZ Radivoje Šušnjar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije